Sådan bliver du klar til MSD Peru 2019

Kort før jul annoncerede vi sammen med Running26, at vi senere i år organiserer et forløb frem mod Half Marathon Des Sables Peru 2019.

Du kan her læse om forløbet og om udfordringen der venter i Peru.

Jeg skrev i øvrigt også for et par uger siden om hvorfor vi arrangerer denne tur.
Læs om vores motivation for at tilbyde 20 løbere at få denne oplevelse.

Siden vi har annoncerede forløbet har jeg fået mange spørgsmål på hvordan man bliver klar til at kunne klar udfordringen i den peruvianske ørken.

Fra “almindelig” løber til ørkenløber

Selve forløbet vi starter i februar byder på en rejse til Peru, men det byder i lige så høj grad på en rejse fra at være “almindelige” løber til ørkenløber.
Naturligvis er turen også for erfarne ultraløbere, men er du uerfaren udi ultraløb, så vil dette indlæg forhåbentlig give dig en ide om hvad det er for en rejse i dit løberliv du drager på, hvis du har lyst at deltage i MSD Peru 2019 – eller hvis du skulle gå og drømme om lignende udfordringer.

Etapeløb vs endags-løb

Vi har valgt at lave turen til MSD Peru fordi det er en stor udfordring, men ikke større end at du kan blive klar til det på en sjov og forsvarlig måde selvom du aldrig tidligere har prøvet kræfter med ultraløb.

Hvis du har løbet mere traditionelle løb som halv og helmarathon, så er den primære forskel naturligvis at løbet i Peru løbes i etaper over flere dag.
Præcis hvordan etaperne bliver annonceres først kort før stævnet, men distancen bliver samlet 120 km som fordeles over 3 etaper.
Der er en hviledag efter 2. etape.

Kort sagt byder løbet på tre udfordringer, som du skal tage højde for i din forberedelse.

Distancen / terræn.
Det at løbe flere dage i træk.
Udstyr / logistik.

I 2018 var kan du herunder læse mere i detaljer om hver etape.

Etape 1.
Etape 2.
Etape 3.

Sådan forbereder du din udholdenhed

Når man skal forberede sig til et stævne som som MSD Peru så er det let at falde i den fælde at der blot skal en god portion endeløse kilometre til for at blive klar.
Det er dog ikke den optimale at forberede sig på.
Først og fremmest er stor træningsmængde svær at indarbejde i en i forvejen travl hverdag. Derudover vil det ej heller forberede dig optimalt blot at løbe mange kilometre.

I OOB life specialiserer vi os i at gøre udholdenhedssportsgrene til en integrerbar del af en travl hverdag.
En af de ting der er rigtig vigtigt at forstå er at du bør fokusere på at træne intensitet før du træner udholdenhed.
Læs her om hvordan vi bygger formen op.

Personligt har jeg hjulpet rigtig mange med at gå fra at være marathonløbere til at deltage i ultraløb.
Læs her om nogle af de mange OOB’ere og deres vidt forskellige baggrunde.

Træningsmæssigt vil du skulle indstille dig på at træne 4 x pr uge. Derudover vil det være rigtig fornuftigt at indlægge en form for styrketræning i din træning for at forberede dig på løbet i det kuperet terræn.
Når du kommer tættere på løbet i Peru bør du afsætte 2-4 timer i weekenderne på løb med udstyr hvor du øver dig i væske- og energiindtag samt bliver 100% fortrolig med dit udstyr.

Om at løbe flere dage i træk

Der er stor forskel på at løbe et endagsløb, som de fleste løb er og et etapeløb.
Fysisk og mentalt skal du have øvet at løbe flere lange dage i træk, men i mindst lige så høj grad skal du have 100% styr på din pacing, dit energi- og væskeindtag både før, under og efter etaperne og naturligvis skal du have det helt rigtige udstyr.
Disse detaljer er man ofte ikke så opmærksom på når man løber endagsløb, men kort sagt kan man sige, at jo længere et løb er, jo større betydning får de små detaljer.

HUSK: The devil hides in the details.

I forløbet frem mod MSD Peru har vi både deltagelse i North Coast Ultra samt har en 2 dags tur til Sverige.
Derudover er der vores træningssamlinger hvor du vil løbe med Danmarks mest erfarne ultraløbere.

Både hos os i OOB life og Running26 er 100% completion rate på de 20 deltagere vi tager med vores ansvar, så du kan være sikker på at vi ikke lader dig stille til start og være i tvivl om noget som helst. Gør man det, så kan man være helt sikker på man løber ind i problemer undervejs.

Få pladser tilbage

I skrivende stund har vi 4 pladser tilbage på forløbet.

Du kan tilmelde dig forløbet her.

Har du spørgsmål til turen så er du velkommen til at ringe til os:

Bjarke Kobberø: Tlf: 61797477

Aleksandar Sørensen-Markovic: Tlf. 61779147.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.