Fra sofakartoffel til første ironman

Ligger du i din sofa og drømmer om at give din livsstil en rusketur, så er ironman måske slet ikke så skørt som det måtte lyde.

En ironman er på mange måder en ultimativ fysisk udfordring. Det kan for de fleste virke komplet umulig, men hvis jeg nu fortalte dig at langt de fleste som du ser til stævner som Ironman Copenhagen eller Ironman World Championship på Hawaii også har været i tvivl om de kunne klare den udfordring.

En sport der tiltrækker fra nær og fjern

Det giver sig selv at for at man kan gennemføre en ironman, så skal man være i super god form.

Det overrasker dog mange når de hører om hvad baggrund ironman triatleter har.

Nogle kommer fra elitesport, men langt størstedelen har ikke nogen egentlig baggrund for at lave en triathlon.
Det ironman triatleterne har til fælles er, at de har truffet samme beslutning.  En beslutning om at sætte sig en personlig udfordring og at være forpligtet til at lykkes.

 

Vigtigt at huske at ironman faktisk begyndt i en bar

Hvis du er fanget i en træningsrytme hvor du mere føler dig som en sofakartoffel end en ironman, så er det vigtigt at huske at ironman udfordringen jo faktisk begyndt i en bar hvor 3 mænd satte sig for at finde ud af om det var en svømmer, en cykelrytter eller en løber der var i bedst form.

Ironmans slogan er “Anything is possible” . Hvis man lader sig friste af det, så er det muligt at tage rejsen fra sofaen til finishline!!!

Vi har garanteret trænet en der minder om dig

I OOB life har vi de sidste mange år trænet rigtig mange til at gennemføre deres første ironman. Vi har garanteret også trænet en med samme baggrund som dig.
Du kan her læse om nogle af de mange som vi har hjulpet med at gøre ironman drømmen til virkelighed.

Fordelen ved en ironman udfordring

Ønsker du at give din livsstil en rusketur af de store, så har ironman nogle fordele.
Den primære er at det er en så stor udfordring at du er nød til at have et langt træningsforløb frem mod udfordringen.
For rigtig mange er det en rejse over et par år.
Netop derfor er det også vigtigt at forstå at træningen til stævnet gradvis skal indarbejdes i din hverdag så du har en sund balance i træningen og så du ikke går fra at være ekstrem inaktiv til at være ekstrem aktiv – balance er nøgleordet.

En balanceret og fornuftig tilgang betyder at du vil kunne træne dig op til udfordringen uden at skulle træne 15 til 20 timer om ugen.

Læs her om vores metode.

Sådan griber du ironman udfordringen an

Hvis du vil prøve kræfter med en ironman, vil jeg anbefale dig at følge disse råd:

  • Tag beslutningen. Forpligt dig selv på dit mål og skriv ned hvorfor du gerne vil tage udfordringen.
    Måske et ønske om vægttab, bedre form så du kan nyde et mere aktivt liv eller hvad end din grund måtte være, så skriv det ned.
    Undervejs i forløbet vil du blive testet på din motivation.  Ved du ikke hvorfor du har taget udfordringen, så mister du dit drive.
  • Fokuserer først og fremmest på løb.
    Selvom løb er det som de fleste har erfaring med, så er det faktisk her du bør starte med at have dit fokus.
    Løb er måske det som er lettest at træne, men det er også der hvor flest bliver skadet.
    Faktisk bliver 8 ud af 10 nye løbere skadet.
    Den primære årsag er at de træner alt for hårdt for hurtigt.Løb er det letteste at træne, men det som også kræver mest tid. Derfor er det et godt sted at begynde.Jeg har tidligere skrevet om hvordan man tager springet fra marathon til ironman her.
  • Start roligt ud.
    Får først gang i løbetræning.
    Herefter er spinning / cykling oplagt og endelig begynd svømmetræningen.
    Mange begynder med svømning fordi det er hvad der er dårligst til. Dog er det min klare anbefaling at hvis du er i sofaform, så gør du dig selv en stor tjeneste ved at starte med de to andre discipliner.I takt med at du vil mærke din form blive bedre vil du skabe et momentum omkring dit ironman projekt.Du vil hurtigere kunne lære at svømme hvis du er i rimelige form når du påbegynder svømmetræningen.

Er du nysgerrig på hvordan vi kan hjælpe dig på en rejse fra sofa til målstreg, så er du meget velkommen til at skrive til mig. Du kan fange mig på: Aleksandar@ooblife.com eller skrive til os på Facebook eller hvor du finder det lettest at tage kontakt til os.

Sidst men ikke mindst vil jeg minde om at alt store mål starter med en drøm! Oftest er du selv den største udfordring på vejen mod et mål som en ironman.

God træning!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.