Improvise, adapt, overcome – sådan justerer du dine mål for 2020

“Improvise, adapt, overcome” 

Det er tre ord der er omdrejsningspunkt for det Amerikanske Marine Corp.

Marines are trained to improvise, adapt and overcome any obstacle in whatever situation they are needed.

Netop det mindset kan være brugbart at lade sig inspirere af, når ens omstændigheder udfordrer en og de planer og drømme man havde gjort sig.

I dag er Ironman 70.3 Elsingore meldt ud at de vil rykke deres dato fra juni til senere i år, for nogle dage siden blev La Marmotte udskudt til september og vores Statsminister har netop meddelt at der ikke afholdes større forsamlinger til og med august i år.

Hvad gør du når dine muligheder ændrer sig?

Covid-19 påvirker os alle på mange niveauer.
En af de ting der påvirker vi der brænder for sport er: “Bliver det stævne jeg træner til mon til noget?” og for de som allerede har fået aflyst / udskudt et mål: “Hvad pokker træner jeg egentlig mod?”.

Jeg har de sidste par uger gået og prøvet at få fordøjet hele situationen vi står i.
Det er stadig svært at drage endelige konklusioner og træffe endelig beslutninger, da vi stadig ikke med sikkerhed ved hvordan tingene vil udvikle sig, men en ting er dog helt klar for mig.

Vores mål kan udsættes, men drømmene består

Det kan være en rendyrket mavepumper at få en mail om at det stævne man har trænet til bliver udskudt / aflyst, men fjerner det lysten til at nå målet?

Det er altid frusterende når man bliver tvunget til at ændre sine planer.
Jeg kan godt lide selv at bestemme hvad jeg skal og hvad jeg ikke skal. Måske du har det på samme måde?

I så fald vil det helt sikkert også være ekstra surt når et mål ændres uden at man har nogen indflydelse på det.
Det stiller os spørgsmålet:

“Hvad gør jeg nu?”

Skal jeg smide håndklædet i ringen eller tage udfordringen op?

Situationen mange havner i kræver man beslutter sig for om man skal droppe sine mål og drømme, eller om man i stedet vil tage sitationen som en ekstra udfordring, og blot hæve baren for de mål man sætter sig, når man igen kan deltage i stævner?

Der blev jo ikke sagt noget om alting skal sættes på stand by

Selvom situationen omkring stævner er uafklaret, så kan vi godt selv fortsætte den personlige rejse vi er på frem mod vores mål – også selvom slutdatoen ikke kendes.

Er det rejsen eller målet du sætter størst pris på?

En af de ting jeg erfaret gennem snart 20 år i udholdenhedssport er at selve rejsen mod målet indeholder flere ting jeg værdsætter end selve målet.
Naturligvis er der ingen rejse, hvis ikke man har et mål, men når man krydser målstregen til et stævne tror jeg det er almindeligt at man faktisk værdsætter sin rejse mod startstregen mindst lige så meget som turen fra startline til målstreg.

Personligt har jeg fundet størst glæde i den udvikling det har været at gøre mig selv klar til at opnå bestemte mål og drømme jeg har haft.
Selve stævnet har “blot” været kronen på værket. Uden en god forberedelse vil glæden ved at lykkes til stævnet jo ikke være mulig. Stævnet er den flittige (og kloge) atletes fest om man vil 🙂

Get knoced down 9 times, get up 10

Hvad end du måtte føle når dit stævne bliver udskudt / aflyst, så har du et valg. Blive demotiveret og opgive dit mål eller beslutte dig for at det blot skal være en af de mange udfordringer du skal overvinde for at opnå dit mål.

Angreb er som bekendt ofte det bedste forsvar og så er det vigtigst at huske Chris Burkmenns berømte citat:

“The harder the fight, the greater the victory”

Søger du inspiration og hjælpe til hvordan en erfaren træner kan hjælpe dig med at sætte ny struktur op for vejen mod dine mål, kan du her læse hvordan du kan komme i gang med at træne med os

Sådan kommer du i gang med din personlige OOB life triathlon coach

God træning – stay safe, stay sane!!!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.