Xtri stævner i en travl hverdag! Interview med Kasper Larsen

I de senste par år er Xtri (Extrem triathlon) stævnerne poppet op og vundet popularitet.

Norseman var det første Xtri stævne, som blev kendt blandt triatleter der søgte en anderledes udfordring end den man møder, hvis man vælger en traditionel ironman.

Xtri stævnerne kan på mange områder minde om der hvor ironman begyndte. Det er eventyret og den personlige udfordring der er i højsæde i disse stævner, som altid finder sted på ekstremt krævende ruter i meget rå og brutal natur.

Hos OOB har vi i de sidste mange år hjulet rigtig mange til at blive klar til disse stævner.
Det er altid spændende at hjælpe en OOBer med at blive klar til disse stævner, fordi det kræver naturligvis viden men også ofte kreavitet at få udnyttet træningstimerne optimalt. Blot fordi man tilmelder sig et stævne som en Xtri, så får man jo ikke flere timer i døgnet.
Det handler altid om at bruge tiden klogt og fornuftigt. Ligesom på andre distancer er det de samme principper vi arbejder ud fra for at koge drømmen ned til en plan, der fører frem mod målet hvor drømmen bliver en realitet.

Kasper Larsen er en af de OOBere der har hang til Xtri stævnerne og han har kørt flere.
Han er netop kommet hjem fra Swissmann Xtri og er i øjeblikket i gang med forberedelserne til Swedemann Xtri.

Først og fremmest tak for at være frisk på et interview med OOB life bloggen.
For de som ikke kender dig, kan du give en kort beskrivelse af hvem du er, hvor du holder af at træne og naturligvis hvad du træner mod i øjeblikket.

Jeg hedder Kasper Larsen, 41 år og bor i København. Til daglig arbejder jeg med salg i bilbranchen.
Jeg træner meget alene, da det er svært at tilpasse mine arbejdstider med klub træning. Det foregår udendørs eller i Wellcome Fitness. Når jeg har mulighed for klub træning, træner jeg med PlayGroundTriathlon.
I øjeblikket træner jeg mod Swedeman Xtreme Triathlon, som jeg skal op til medio juli.

Ironman er jo i sig selv en kæmpe udfordring. Hvad har fået dig til at kaste dig over Xtri stævnerne?

Jeg startede med at køre Challenge København (nuværende Ironman Copenhagen), hvilket var en rigtig stor oplevelse. Alligevel tog jeg mig selv i, at stå tilbage med en følelse af, at der manglede noget. Jeg syntes ikke helt, at jeg havde nået det klimaks, som jeg søgte. Jeg begyndte derfor, at søge mod races i udlandet og hørte om Norseman.
Norseman lød vanvittig udfordrende, hårdt og spændende – og efter at have set nogle videoer derfra, vidste jeg at det var dét jeg skulle.

Et race for mig er lidt, som at tage på eventyr. Hele rejsen fra beslutningen er taget, ansøgningen sendt afsted, tiden man går og venter i spænding på om man får en plads. Når pladsen er sikret, så starter eventyret for alvor.
Det der tænder og motiverer mig er ikke tiderne. Jeg søger udfordringen, det ekstreme mentale og fysiske pres – det skal være et rigtig hårdt og et svært race.
Jeg kan godt lide, at der kan gå timer mellem, man ser andre mennesker, ud over de andre deltagere. Det at du kun kan placere ansvaret, for om det bliver et godt race ét sted og det er hos dig selv – det gør at jeg presser mig selv endnu hårdere. Hvis jeg ikke er klar mentalt og fysisk, så kommer jeg simpelthen ikke igennem. Det er mig alene og jeg har ikke hundredvis af tilskuere eller familie og venner til at heppe og “bære” mig frem.
En anden ting, som gør Xtreme løb attraktive for mig er, at de foregår i nogle vilde områder, hvor jeg normalt aldrig vil komme, og det giver mig nogle kæmpe oplevelser med hjem.

Kan du prøve at beskrive hvilken logistik der går ind i et Xtri stævne? Og naturligvis også hvordan du overtaler en kammerat til at det er en god ide at løbe sidste maraton sammen med dig :)?

Der er virkelig meget logistik omkring Xtri stævnerne, da man skal sørge for alt selv hjemmefra. Der er ikke lige en Expo på vejen, hvor du kan købe det, du lige mangler eller har glemt. Ej heller ikke nogle depoter undervejs, så man skal også selv have energi med.
Mange af stederne hvor de her races afholdes, er der heller ikke supermarkeder. Det vil sige der skal også handles mad til flere dage af gangen. Herud over skal man selv sørge for, at der er en følge bil til ens crew.
Som regel har jeg også tøj nok med til, at kunne skifte flere gange undervejs, da temperaturen nogle gange går fra 0 til 30 grader i løbet af dagen. Så man skal huske på ALT og have ALT med.

Det er rigtig vigtigt, at man har nogle venner, som har de samme interesser. Jeg er super heldig, at jeg har verdens bedste Crew med, når jeg laver min races. Jeg har altid min faste supporter Rasmus med.
Det er Rasmus, der må hjælpe mig i skiftezonerne og heldigvis har han også altid mod på, at løbe med mig der hvor det er tilladt. Han sagde godt nok efter Swissman, at han kun ville løbe med, på det stykke hvor jeg ikke må løbe alene til Swedeman – men han har heldigvis glemt det igen og løber med hele vejen på Swedeman.

Hvor meget er din træning til et Xtri stævne adskilt fra den træning du tidligere har lavet? Er det meget anderledes?

Jeg syntes ikke træningen er meget anderledes, jeg er dog lidt før i OW end de fleste for at vende mig til kulden. Den største forskel er nok, at der bliver brugt lidt mere tid på styrke i stedet for fart.

Har du bemærket nogen forskel i din træning før og nu efter du er begyndt at træne med os i OOB life?

Kæmpe forskel, jeg har aldrig flyttet mig så meget formmæssigt, som siden jeg startede hos OOB.
Jeg har fået en træner, som rent faktisk lytter til det jeg siger og planlægger træningen ud fra det. Han kommer også med brugbar feedback på de enkelte træningspas. Det har gjort at træningen er blevet mere overskuelig og at jeg ikke stresser over træningen.
Mine pas er blevet kortere, men hårdere, og det gør at hverdagen hænger bedre sammen. Jeg glæder mig til at træne hver dag.

Hvis du skulle anbefale OOB life til en ven. Hvad vil du så fremhæve ved OOB life, som du tror andre vil kunne få glæde af?

At der er nogle virkelig kompetente folk bag, som virkelig forstår at skabe resultater. Jeg har aldrig været i så god form, som efter jeg startede hos OOB. Jeg kan varmt anbefale OOB – og det gælder både til almindelig tri eller Xtri.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.