Hvem er OOB life træner Vicenç? Mød ham her.

En af de trænere du kan få, når du begynder at træne med OOB, er spanske Vicenç Castellà Serra. Vicenc arbejder fuld tid fra vores kontor i Barcelona og ved siden af er en seriøs atlet. Vicenç sikrede sig for få uger siden sit hidtil bedste resultat som triatlet, da han blev samet nummer 4 til KMD Ironman Copenhagen.

Vi har stillet ham et par spørgsmål omkring hans historie med triathlon og hans erfaringer. Læs med her:

Lad os først lige få facts på plads. Hvor bor du, hvad laver du og hvor gammel er du?

Jeg bor i Barcelona, jeg har et fuldtidsjob som OOB life coach og jeg er 32 år.

Hvornår og hvordan kom du i gang med triathlon?

Jeg startede med triathlon i 2009 og før det spillede jeg fodbold. I min sidste sæson, hvor jeg spillede fodbold, synes jeg ikke at det var så sjovt som jeg hidtil havde syntes. Jeg havde en god ven som dyrkede triathlon og det var min vej ind i den her fede sport. Siden jeg kørte min første triathlon har jeg ikke spillet en eneste fodboldkamp 🙂

Hvor meget træner du selv og hvad er dit favorit træningssæt?

Det har virkelig ændret sig meget siden jeg startede med triathlon. Der har været sæsoner hvor jeg har trænet super meget og andre hvor jeg ikke har trænet så meget. I denne sæson, hvor jeg har arbejdet fuld tid for OOB life siden januar, har jeg trænet i gennemsnit 11,5 time pr uge indtil KMD Ironman Copenhagen. Når man har mindre tid, må man fokusere på hvilken slags træning man laver og få det bedste ud af det.

Da jeg ved at min løbeform betyder rigtig meget for mine stævneresultater, så laver jeg nogle sæt som virkelig styrker mig på løbet og giver mig selvtillid. Nogle sæt jeg løber op til et stævne er 9×7 minutter i gul zone eller en lang tur med 3×40 min i blå zone. Når jeg rammer dem og gennemfører sådan et træningsæt med succes, så ved jeg at jeg er klar til stævnet 🙂

Fortæl os lidt om din største race oplevelse? Hvilket race har været super specielt?

Min første triathlon var super speciel. Det var på sprint distancen og i Barcelona. Hele min familie var der for at støtte og jeg kunne ikke sove natten før. Jeg var virkelig spændt på det.

Efter det har jeg også haft nogle fantastiske oplevelser ved at dyrke triathlon. Et af dem var i minutter inden starten første gang jeg kørte Kona. Jeg lå og flød i vandet med 2500 andre atleter og alle var helt stille og fokusere på den store opgave foran dem. Jeg kunne ikke lade være med at fælde en enkelt tåre eller to.

Men der er også mange andre minder som fx første Ironman finish, første sub10, første sub9 og første podie. Men der har også været masser af hårde øjeblikke, som har gjort de gode øjeblikke endnu bedre. Jeg glemmer aldrig den ensomhed og smerte der var forbundet med min første Ironman Lanzarote. Den oplevelse tror jeg ændrede mig både som atlet, men også som person.

Hvordan kom du i gang med at træne andre atleter og med OOB life?

Jeg har altid været interesseret i at træne og motivere andre. Tidligere har jeg også trænet børn i indendørs fodbold og allerede der opstod interesse. Siden da hjalp jeg venner der ville køre triathlon med træningsprogrammer. Her brugte jeg bare mine egne erfaringer og det fungerede super godt.

Efter det begyndte jeg at studere trænings metoder mere og mere og jeg snakkede også med Thomas Rohde flere gange. Herigennem mødte jeg Aleksandar, som fortalte om OOB life og sådan endte jeg med at blive OOB life coach.

Igennem dit job hører du mange atleters erfaringer og er en del er deres rejse mod deres mål. Hvad har du selv lært af at træne andre atleter?

Ja, jeg er super heldig at jeg får lov til at være tæt på så mange forskellige mennesker og være en del af deres rejse. En af de ting jeg har lært er at alle har godt af personlig opmærksomhed og fokus på dem, men at det varierer fra person til person. Der er ikke en fælles regel, som bare virker for alle og derfor må man tage afsæt i den enkelte person.

Personligt har det været super værdifuldt at lære så mange forskellige mennesker at kende, mennesker som er anderledes og lever anderledes end mig selv, men hvor vi har en fælles passion i vores sport.

Hvilket tip vil du give til en som overvejer at starte med triathlon?

Ha’ det sjovt! Det virker måske virkelig simpelt, men det er kernen i livet. Vi dyrker triathlon fordi vi synes det er sjovt, ikke på grund af penge eller for sejrene.

Hvilket tip vil du give til en som har dyrket triathlon et par år og vil hæve hans eller hendes niveau?

For at lykkes med triathlon, skal du have nogle langsigtede mål (4-5 år ude) og arbejde stabilt imod dem. Du behøver ikke nødvendigvis at træne helt vildt meget eller at køre stævner hver uge, men hvis du tager nogle små dag for dag, vil du komme nærmere dine mål. Sæt et mål og arbejd mod det skridt for skridt. Du bliver nødt til at nyde hele vejen og de små skridt, for ellers bliver det meget svært at nå derhen du gerne vil.

Du har lige kørt KMD Ironman Copenhagen, et race der virkelig hænger sammen med OOB life og et stævne som mange af vores atleter kører hvert år. Fortæl os lidt om din dag og din fantastiske 4. Plads.

Det var en fantastisk dag, som jeg helt sikkert vil huske resten af mit liv. 6 uger før København, kørte jeg en anden fuld distance i Vitoria – Gasteiz, så jeg vidste at jeg var i god form, men jeg har aldrig kørt to stævner med så kort mellemrum, så jeg var alligevel lidt i tvivl om hvordan det ville gå.

Alt gik super godt på dagen (selvfølgelig var der nogle småting i løbet af dagen, det vil alle opleve i en Ironman) og jeg var virkelig frisk da jeg satte cyklen, så jeg forsøgte bare at løbe så hurtigt jeg kunne og virkelig arbejde hårdt for det. De mange tilskuere i København var helt fantastiske. Jeg har aldrig oplevet så mange tilskuere til et triathlonstævne eller så mange der råbte mit navn. Det er helt umuligt ikke at løbe hårdt i de rammer.

Jeg sluttede dagen med en samlet fjerde plads og en personlig rekord på 8 timer og 47 minutter. Så jeg kunne ikke have ønsket mig mere. Jeg tror dog det bliver svært at slå den oplevelse jeg havde, når jeg en dag kommer tilbage for at køre KMD Ironman Copenhagen.

Når du har så højt et niveau som du har, hvad gør du så for at blive endnu bedre?

Jeg fokuserer bare hvad der virkelig betyder noget. Jeg kører ikke som professionel og kan ikke træne samme antal timer som professionelle kan, både fordi jeg ikke har det niveau endnu og fordi jeg ikke har tiden til det. Det første skridt er at forstå dette.

Det handler om at forstå hvilken træningsmængde man kan klare i balance med mit arbejde, andre forpligtelser og så jeg ikke bliver skadet, så jeg kan træne stabilt uden pauser. For mig handler det virkelig om at finde balancen mellem job/fritid/familie/sport. Jeg synes virkelig at jeg har ramt en god balance de sidste 2-3 år og det betyder bedre og bedre resultater i triathlon.

I forbindelse med træning, så hjælper det også at forstå at nemme dage skal være nemme, men at hårde dage er vanvittigt hårde. Hvis du altid træner i samme pace, så bliver du aldrig bedre.

Fortæl os hvor du er om 5 år?

Det var et svært spørgsmål! Forhåbentligt vil jeg være lige her hvor jeg er nu. Jeg elsker mit liv og mit job, så forhåbentlig er jeg bare 5 år ældre. Måske jeg vil være lidt langsommere i stævner, men med langt mere erfaring og viden, så jeg kan blive en bedre coach.

Tusinde tak for din tid Vicenç.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.