Vejen til Hawaii for Lone Christensen

IRONMAN World Championchips på Hawaii er det mest legendariske Ironman-stævne der findes. Hvert år er OOB’ere med og der er altid OOB’ere som arbejder frem mod lige netop det mål. Det vil vi meget gerne fortælle mere om her på vores blog, hvorfor vi hermed starter en lille artikelserie kaldet “Vejen til Hawaii”, hvor vi interviewer nogle af de OOB’ere som allerede har kvalificeret sig.

Ideen er at vi ved at beskrive deres vej mod det store stævne kan inspirere endnu flere. Vi starter med Lone Christensen, som skal til Hawaii i år:

Navn: Lone Christensen
Alder: 54 år
Bor i: Oksbøl i Vestjylland
Til dagligt: Arbejder fuldtid i Sportspark Blaavandshuk som Personlig Træner, Holdinstruktør og administrativ it-medarbejder (+ et hav af andre kasketter). Derudover er jeg Personlig træner og holdinstruktør i FitnessDK Esbjerg (3 faste timer + PT).

Hvornår startede du med triatlon og hvornår startede du med OOB life?

Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg startede med tri…. Men det er mange siden jeg deltog i en minitri på Club La Santa, hvor jeg var på inspirationsuge med DGI. Her kom snakken i gang omkring ironmandistancen. Det virkede langt ude og uopnåeligt, men ideén blev født i mit hoved. Jeg meldte mig ind i en nyopstartet triklub i Esbjerg og deltog i en del kvarte.

I 2013 gennemførte jeg så  min første ironman i København. Da jeg havde tilmeldt mig var stævnet en Challenge – men blev overtaget af Ironman. Jeg blev nr. 2 i min aldersgruppe og da nr. 1 sagde nej tak til et slot, fik jeg tilbuddet. Det var dog ikke lige noget, jeg havde set komme, så takkede nej. Kunne ikke overskue det… Tænkte også, at det nok ‘kun’ var fordi alle dem, der går efter ‘slots til Hawaii’ ikke havde tilmeldt sig denne første gang.. Og at jeg slet ikke var god nok til at være med ‘derovre’…

Oplevelsen af at løbe over målstregen og høre ‘You are an Ironman’ var dog så stor at jeg straks tilmeldte mig til København Ironman året efter.

Her tog jeg fat i OOB-life første gang. Havde læst en artikel herom og tænkte, at det ville være klogt at få andre til at sætte mere struktur på træningen og OOB’s filosofi med træning i balance etc. tiltaler mig.  Når man har et fuldtidsarbejde (og et bijob oveni) er det vigtigt at få struktureret det hele, så man ikke brænder ud. Mange tror fejlagtigt, at for at lave en IM skal man træne som de professionelle – men de har jo helt andre betingelser. Jeg er overbevist om, at forsøger man at presse for meget ind – ender det galt – på den ene eller anden måde. Og det er en svær balance gang at håndtere selv. Har selv været påvej udover kanten af samme grund!

Havde du nogle erfaringer med at dyrke sport før det?

Jeg spillede håndbold som barn/ung, men var håbløs hertil – fandt dog derigennem ud af, at jeg var god til at løbe. Løb blev min primære sport i mange år. Cykling var mest transport – og svømning i ny og næ – som en slags afstressning… mest brystsvømning. Havde dog lært crawl som barn.

Hvornår og hvor kvalificerede du dig til Hawaii?

19. august 2018 vandt jeg min aldersgruppe og kvalificerede mig derfor direkte til Hawaii.  Da jeg stillede cyklen var jeg nr. 4, men endte med at vinde med over 30 minutter til nr. 2. Det er netop det, der er så fascinerende ved en Ironman – INTET er afgjort, før du har passeret målstregen.

Har Hawaii været et fast mål for dig og i så fald hvor længe?

Da jeg sagde nej i 2013 kom tankerne efterfølgende om at det måske VAR muligt, men – som den Vestjyde jeg er – har jeg ikke helt selv turdet tro på det..

Nå dine triatlon mål

Få en professionel tri træner

Kan du til inspiration for andre der sidder derude og drømmer om Hawaii fortælle lidt om din vej til Hawaii siden du startede med triatlon?

Jeg startede med de korte distancer og har løbende kastet mig ud i længere distancer. Når man har passeret de 50 og er i en relativ god grundform er det svært at holde sig ‘oppe’. Her handler det om ikke at blive FOR meget langsommere 🙂 Ydermere har jeg en diagnosticeret KOL – dvs. en nedsat lungefunktion til under 70 % af normalen for min alder.

Hvordan ser den næste periode op mod Hawaii ud?

Jeg tager afsted en uge før og ankommer således sent søndag aften til Kona. Med 6 dage til starten. Det vil nok være optimalt at ankomme før… men økonomien skulle også lige hænge sammen.

Har du familie / venner med til Hawaii?

Jeg tager min mand med.

Er der noget du er specielt fokuseret på i forberedelser inden eller er ekstra nervøs for?

Med under 2 mdr. Mellem kvalifikationen i København og VM på Hawaii var jeg nervøs for ikke at kunne nå at restituere og opbygge en rimelig form igen. Her har det været en kæmpe hjælp at have OOB life.

Hvis der sidder nogen derude og læser med, som drømmer om Hawaii, har du så nogle tips til dem?

Til dem der drømmer om at komme til Hawaii vil jeg sige: Hvis JEG kan – så kan alle!!! Jeg er ikke specielt talentfuld i nogen henseende – men elsker alle diciplinerne – også dem jeg ikke er så gode til (svømning og cykling). Få hjælp til træningsplanlægningen og stol på din træner.

Og til sidst: Hvad forventer du af stævnet derovre og hvad glæder du dig mest til?

Mit håb er at krydse målstregen derovre. For mig er det ikke ‘bare’… det er et race uden våddragt, Kona vind og varme samt høj luftfugtighed, så der er mange ukendte parametre for mig..Tiden er ikke vigtig  – jeg ved at der er mange i min aldersgruppe, der er meget bedre end mig! Jeg vil under hele racet forsøge at tænke positivt og være taknemmelig over at jeg overhovedet er kommet dertil!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.