Tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen cykler 3500 km i Australien

Til de der ikke følger tæt med i fodboldnyhederne, kan du så fortælle kort om hvordan du havnede i Australien?

Min kontrakt udløb i Stoke i sommeren 2015. Jeg søgte derefter en ny udfordring og gerne et lidt mere eksotisk sted. Egenligt var mit blik rettet mod USA, inden Melbournes moderklub, Manchester City, bankede på døren. De fremlagde en spændende vision for deres planer med mig i Australien og havde ingen problemer med at sælge livsstilen. Resten er fortid.

Du er efter dit karrierestop som fodboldspiller blevet i Australien. Hvordan kan det være?

Melbourne er først og fremmest et fantastisk sted at bo. Vejret og kulturen er helt i top. Familien trives og jeg kan gå at overveje mit næste træk i karrieren efter fodbold.

Hvordan ser en normal uge ud for Thomas Sørensen nu i Australien?

Selvom jeg bevidst har taget lidt afstand til fodbolden, så hjælper jeg flere gange ugenligt, nogle af de unge talenter i Melbourne City. Spændende at være mentor for den næste generation af stjerner.  Jeg har samtidig gang i endnu et cykelprojekt for velgørenhed, som også kræver meget tid. 3500km her i Australien i februar 2018. Jeg træner i gennemsnit 4 gange om ugen, for at være klar. Ellers går tiden med hygge og oplevelser i de smukke omgivelser

Træningsmæssigt hvordan var overgangen så fra professionel sportsmand til “pensioneret”?

Jeg savner på ingen måde træningen på fodboldbanen. Det at udfordre mig selv fysisk, vil dog altid være en del af mit dna. Derfor har det været fedt, at kunne erstatte “hulrummet” med cykling og et projekt, som jeg kan se frem imod. Det fedeste er at kunne strukturere træningen selv og ikke have instrukser fra andre hele tiden. Den frihed nyder jeg.

Hvordan ser din træning ud i dag?

Jeg cykler omkring 200km om ugen. Det er en blanding af landevej, wattbike og simulator. Det er dejligt med lidt variation

Hvordan kom du i gang med at cykle?

Det var den ambitiøse beslutning om at cykle 6000km på tværs af USA, der fik mig igang. Jeg startede fra bunden, sygede til mig af gode råd og trænede meget målrettet

Hvordan blev du involveret i KidsAid?

Jeg har altid gerne ville give noget tilbage. Specielt det at hjælpe syge børn og give dem en chance for for at udleve deres drømme, har altid fyldt meget. Det er lige præcist det som KidsAid gør. Derfor har jeg siddet i bestyrelsen i snart 10 år og gør hvad jeg kan for at samle penge ind.

Fortæl om din oplevelse med at cykle på tværs af USA. Hvordan fandt du på det og hvordan husker du turen?

Ideen kom ved en tilfældighed og endte som en af de største oplevelser i mit liv. Jeg søgte i 2014 en personlig udfordring og oplevelse, der kunne være med til give nogle syge børn et smil på læben. Under noget research til en familie-ferie på Route66, faldt jeg over en fyr, der havde cyklet turen. Ideen var skabt og jeg endte med at fylde lidt på… ca. 2500km. Det blev en fantastisk tur sammen med en masse dejlige mennesker. Sammen samlede vi 750.000 kr. Ind til KidsAid.

Hvad har du af mål med træning fremadrettet?

Nu skal jeg lige have overstået de 3500km her i Australien. Jeg glæder mig helt vildt. Derefter må vi se. Jeg finder med sikkerhed et nyt og spændende mål, der kommer til at kræve en masse træning. Vi må se.

Hvordan kom du i gang med OOB life?

Jeg kom i kontakt med Aleksandar i 2014, efter at han havde hørt om mit USA-projekt. Han var og er en utrolig vigtig støtte i min træning. Uden den expertise som OOB Life tilbyder, så havde jeg ikke nået særligt langt.

Er der et træningstip som du, med din erfaring som professionel, vil give videre til OOB atlerne?

Sæt nogle klare realistiske mål. De må gerne være ambitiøse. Læg en plan og hold dig til den. Lyt til din krop og folk omkring dig. Man opnår sjældent store resultater uden hjælp.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.