OOB træningsprincip: “Skal jeg træne i dag?”

Du kender det sikkert. Du står i træningstøjet og er på vej ud af døren, men er ikke rigtig overbevist om du bør tage ud at træne.
Måske er du træt, måske du føler lidt sygdom under opsejling eller måske tiden er knap.

Hvad end årsagen er, så stiller du dig selv spørgsmålet: “Skal jeg træne i dag?”.

Beslutningen er ofte ikke så let at træffe, som det måske kunne lyde.Særligt dårlig samvittighed over ikke at få udført det man har planlagt kan gøre at man tvinger sig selv afsted. Det dog ikke nødvendigvis den bedste beslutning.

Er du i tvivl om du skal træne, så følg disse råd:

Er du usikker på om du skal træne så er her nogle gode råd du kan følge næste gang du står og er i tvivl om du skal tage ud at træne eller smide dig på sofaen.

 • Er du ved at være syg? Hvis JA, så bliv altid hjemme. Det er altid bedre at droppe træningen frem for at tage ud og presse dig selv.
  Hvis du er ved at blive syg, så er det altid bedre at holde sig i ro og få hvile.
 • Er du træt, så følg disse denne fremgangsmåde.
  Varm op stille og roligt.
  Føler du at du bliver mere frisk af opvarmningen, så gennemfør træningen som planlagt.
  Har du det på samme måde, så gennemfør træningen, men med nedsat intensitet.
  Får du det værre så indstil træningen og varm ned.
  Føler du dig mere træt og ugidelige efer opvarmningen, så indstil træningen.

Husk: God træning handler ikke om at følge en træningsplan for enhver pris. Fremgang i træning kommer gennem: træning + hvile = formforbedring.
Træthed er derfor en del af træningsprocessen Præcis hvornår du skal bakke er noget du er nød til at lære at fornemme. Forhåbentlig kan ovenstående retningslinjer kan være en hjælp for dig.

Rigtig god træning!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.