OOB trænernes største minder som både atleter og trænere

OOB trænerne er også atleter, som har stor erfaring med træning selv, men selvfølgelig også med at træne andre. For at du kan lære dem bedre at kende, så deler de herunder deres største minder som henholdsvis atlet og som træner.

Vi starter med Milos. Hvad er dit største minde som atlet?

Det jeg husker klarest er det Serbiske mesterskab i cross country på en 8 km distance. Det var sidst i november, det var kun 4 grader, tung regn, masser af vind og en komplet oversvømmet område.

Jeg fandt ud at jeg havde glemt mine pigge derhjemme, så jeg havde to muligheder: At løbe i de sko der allerede var gennemblødte eller låne pigge fra en ven der havde løbet stævnet for 10 min siden. Jeg endte med at låne piggene, selvom de var to numre for store. Løbet var ren smerte og overlevelse fra start til slut. Jeg vandt løbet, men jeg tror at det tog 10 dage at restituere.

Det var sådan et minde der virkelig har sat sig fast i mit hoved, selvom det var langt ude af min komfortzone.

Hvilket minde har så fyldt mest som træner?

Det er når jeg har en atlet der gennemfører en marathon, som altid er et stort mål med meget træning bag. Jeg har stor respekt for alle der løber en marathon, uanset resultatet.

Det lyder måske ikke så spændende, men at være med på sidelinien og kunne rådgive og støtte en person gennem marathontræning, så de undgår skader og overtræning, så de bliver i stand til at træne meget og til sidst at slutte af med et marathon, det er bare en fed oplevelse, som jeg aldrig bliver træt af.

Vicenç, hvad er din største oplevelse som atlet?

Det er virkelig svært at vælge en enkelt. Jeg har været meget heldig at opleve mange fantastiske øjeblikke. Men hvis jeg skulle vælge et par (umuligt at vælge en), så vil jeg sige første gang jeg løb på IRONMAN finish tæppet før jeg sluttede IRONMAN Nice i 2010.

Et andet stort minde var min første gang på Kona. Det øjeblik hvor vi lå i vandet og ventede på startskuddet. Det var et fantastisk og specielt øjeblik.

Sidst, men ikke mindst, så var mit første stævne som pro, IRONMAN 70.3 Barcelona, en kæmpe oplevelse. Jeg havde en perfekt dag indtil jeg punkterede ved omkring 70 km. Bare det at svømme sammen med nogle af stjernerne som Bart Aernouts, var en kæmpe oplevelse.

Hvad med oplevelser som træner?

Den er også svær. Jeg er virkelig glad for alle resultater som mine atleter får og det ville ikke være fair at fremhæve blot en enkelt. Alle træner hårdt og gør det bedste de kan. Deres sejre er alle store. Jeg plejer at sige at jeg føler at det er en succes, når en atlet kommer til startstregen og er 100% klar. Mange ting kan ske i løbet en lang stævnedag, men at komme til startstregen er en stor succes i sig sig.

Hvad med dig Aleksandar, hvad er dit største minde som atlet?

Mit største minde er faktisk min langsommeste Ironman. Jeg kørte min første Ironman i Frankfurt i 2003 og jeg husker at jeg omkring km 30 på løbet tænkte “YOU ARE GONNA DO THIS”. Jeg havde så meget tvivl inden stævnet, fordi Ironman distancen var stadig lidt af et mysterie for rookies – Det var lang tid før OOB life eksisterede 🙂

Efter stævnet husker jeg at det gik op for mig, at jeg havde gennemført noget, som jeg havde været meget usikker på om jeg kunne. Det var fantastisk at min træning og indsats ændrede mit perspektiv på hvad der kunne lade sig gøre.

Jeg under alle den oplevelse at sætte dem noget for, som udfordrer dem til det punkt hvor de starter med en følelse af om det overhovedet kan lade sig gøre.

Hvad er din største oplevelse som træner?

Den er rigtig svær.

At træne de to hurtigste age group kvinder til sidste års IRONMAN World Championship på Hawaii er en af de oplevelser som stikker ud. Det er ikke kun på grund af resultaterne, men også fordi de er helt klassiske OOB’ere – Store familier, begrænset tid til at træne.

Det var for mig helt fantastisk at se OOB metoden være så dominerende til et stævne, som er fyldt med atleter som har en helt anden tilgang end vores tidseffektive, værdi balancerede tilgang.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.