Nicki Hauglund – på vej mod cykelnerven 2020

Motivation. Evnen til at sætte nye mål og følge dem, uden at det egentlig målet i sig selv der er så vigtigt for en.
Den kunst og balance er svær at holde.
Ikke desto mindre er det en af de primære årsager til at nogle år for år lykkes med at fastholde en aktiv livsstil med store sportslige mål og oplevelser trods hverdagens krav.

En af de som i mange år har trænet med et fast mål er Nicki Hauglund.
Nicki har dyrket ironman, utra cykling, løbet maraton og udfordret sig selv med mange de mål som udholdenhedssport tilbyder.

Fordi vi er i november måned og fordi det kan være svært at holde fokus og finde de rigtige mål for det kommende år, ville jeg høre Nicki hvad han gør for at holde motivationen år efter år.

Tak for at tage dig tid til interviewet her Nicki.
Du har dyrket udholdenhedssport i rigtig mange år og jeg er lidt nysgerrig på hvordan du holder motivationen høj og formår at blive ved med at sætte dig nye mål.
Jeg tror det kunne være interessant for mange at høre hvordan en gammel “weekend warriorer” som dig bliver ved med at finde nye projekter der motiverer dig og samtidig passer sammen med hverdagen.
For de som ikke kender dig, kan du give en kort beskrivelse af hvem du er og hvorfor du bruger meget af din fritid på træning?

Hvem jeg er, er den lette del. Jeg hedder Nicki, er årgang 1975, gift på 13 år med Helle.
Vi har 2 piger på 5 og 12 år.
Jeg bruger meget af min fritid på træning, dels, fordi jeg ikke kan lade være. Så simpelt kan det egentlig siges, men også fordi jeg er person med et relativt stort behov for “mig” tid, altså ene tid hvor jeg tillader mig at fokuserer på mig selv. Jeg flyttede ret mange gange som barn og ung, hvilket gjorde at jeg lærte at nyde mit eget selskab. Det har fulgt mig ind i voksenlivet.

Hvad fik dig i gang med udholdenhedssport?

Det var egentlig lægens ordre. De første ca. 33 år af mit liv har jeg ikke dyrket sport sådan nævneværdigt. Men en kraftig overvægt og et tårnhøjt kolesteroltal, fik mig skubbet over på en sundere livsstil. Jeg startede med cykling, inspireret af min far, som cyklede på højt plan som ung og senere i livet fandt kærligheden til cyklingen igen efter et kræftforløb. Han har gennemført La Marmotte som 68 årig og hærvejsløbet (270 km) som 77 årig. Han er en kæmpe inspiration for mig, han er indbegrebet af at alder ikke er nogen hindring, det er viljen som betyder noget.

Du har lavet lidt af hvert – ironman, gran fondos, marathons. Hvad kommer 2020 til at byde på?

2020 bliver lidt et specielt år, da jeg både skal cykle med cykelnerven i Frankrig. Samt endnu engang prøve kræfter med MS Bike Challenge, som er en tur fra Skagen til København på 30 timer og 700 km. Begge dele til fordel for Scleroseforeningen, hvor man ud over at cykle også samler ind til forskning. Jeg glæder mig helt vildt til at give den gas både i Frankrig på de afgørende Tour de France bjerge og på landevejene på tværs af Danmark. Til MS bike er der et regnskab fra i år der skal gøres op, da holdets tur desværre sluttede i Nykøbing på Mors.

Jeg ved ikke om det er tilladt at reklamere her, men skulle du have lyst til at bakke op om cykelnerven, findes min indsamling her https://www.cykelnerven.dk/indsamling/3983 (Det er meget tilladt. Følg linket for at læse om Nickis indsamling).

Når man har trænet så mange år som dig, så må motivation fra tid til anden være en udfordring.
Har jeg ret? Og i så fald, hvad gør du for at holde motivationen oppe?

Motivation er en kæmpe faktor og jeg har også haft mine kampe med manglende motivation. Jeg er gået fra cykelmotionist, til triatlet og tilbage cyklen. Men dels elsker jeg at cykle, måske ikke altid at træne, men cykle. Dels har jeg fundet ud hvad retning min lyst til cykling går, jeg er ikke den store væddeløber, til gengæld holder jeg meget af at køre langt. Gerne løb på 200+ km hvor det ikke kun er evnen til at fyre den af i tre timer der tæller, men lige så meget det mentale. Det er nok en følje skade fra trialton. Den slags løb kræver træning og meget af den, så det er en motivation i sig selv.

Du har familie og et arbejde med skiftende arbejdstider. Det at Har du nogle gode råd til hvordan man får indarbejdet træningen i hverdagen?

Jeg bruger min hometrainer meget, som i hele året. Den er for mig et vigtigt værktøj, da jeg kører næsten alle mine korte hårde intervaller indendørs. Det er effektivt og tidsbesparende, da en time på cyklen, kun er en time på cyklen. Det giver mig ro og plads til de længere ture i weekenden, at jeg ikke har brugt så mange timer på landevejen i hverdagen. Hvis jeg har fri i hverdagen kører jeg selvfølgeligt ude der.

Men ellers må et råd være, lav en klar aftale med dem derhjemme. Brug evt transport til arbejde som træning, anskaf en hometrainer og kør de korte træningspas på den. Det kan godt være træls en varm sommerdag, men det giver plads til familien. Det er i sommerperioden muligt at træne fra tidlig morgen, så få klaret din træning der.

Hvad er årsagen til du har valgt at træner med OOB life?

Det er nemt, jeg får mit program så jeg ved hvad den næste måned bringer. Jeg kan planlægge mit arbejds og familieliv omkring det. Programmerne er varierede og godt lavet, samt bliver der holdt lidt øje med mig og jeg får et kærligt los bagi, hvis det skulle være nødvendigt. Aleksandar er en kompetent træner, som kalder en skovl en skovl, man er ikke i tvivl om hvad han gerne vil have du som atlet skal opnå.

Hvis du skulle anbefale OOB life til en ven, hvad hvad vil du fremhæve ved OOB life, som du tror andre vil kunne få glæde af?

Træningsplatformen, den er let at bruge. Kompetente trænere samt muligheden for at træne på forskellige niveauer. OOB resultater med de atleter de træner, taler også for sig selv.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.