Mikkel Kæmsgaard – fra skadet fodboldspiller til hurtig ironman

Når den sport man har dyrket det meste af sit liv bliver stoppet, så går mange i stå.

Sådan var det også for Mikkel Kæmgaard.

Mikkel er en af de OOBere som dyrker ironman triathlon og som har et mål om at blive så dygtig at han kan kvalificere sig til Ironman World Championships!
Et stævne vi hos OOB life har stor erfaring med at få triatleter til at kvalificere sig til. Læs om nogle af dem her. 

At Mikkel skulle ende med at sætte sig det mål lå ikke umiddelbart i kortene, men ikke desto mindre er det hvor i dag er.
Vi har interviewet ham omkring hans hans mål, hans sæson og motivation til at dyrke ironman triahtlon.

Tak for at være frisk på et interview Mikkel.
Før vi kommer til de mere specifikke spørgsmål, kan du ikke kort give en opsummering af hvem du er og hvad du laver når du ikke er ude at træne?

Mit navn er Mikkel Kæmsgaard, er 29 år gammel og er uddannet tømrer og ergoterapeut.
Til daglig arbejder som Visitator for Frederiksberg Kommune, Hjælpemiddelcenter.

Jeg har siden jeg var helt lille spillet fodbold, hvor jeg som junior og i ynglinge rækkerne spillede i 1. Division.
En korsbånds- og meniskskade i 2010 sluttede dog fodbolden og medførte 5 operationer fra 2010-2015 – en operation for hvert år.
Jeg gik fra at spille fodbold 4-5 gange om ugen til ingenting. De 5 år medbragte et hav af genoptræninger og frustationer over ikke at kunne være aktiv på trods af, at jeg udførte alle genoptræningsøvelser hos fysioterapeuterne.

En ven fortalte mig i 2015 at han ville gennemføre en Ironman og tabe rigtig mange kg, da han var meget overvægtigt. Han gennemførte. Det motiverede mig til, at jeg også kunne gennemføre en Ironman trods mange knæsmerter. Jeg tænkte, at det kun skulle være én Ironman og derefter ville jeg være stor oplevelse rigere.

Jeg begyndte at træne svømning på begynderniveau, hvor jeg skulle lære at trække vejret under vandet stående.
Herefter startede cykel- og løbetræningen. Jeg trænede selvom det gjorde ondt i knæet. På et tidspunkt var smerterne i knæet minimeret væsentligt og træningen blev pludselig meget sjovere.
I 2016 kom jeg igennem mit første Ironman med tiden 11:17:17.
At gennemføre min første Ironman var en kæmpe oplevelse og noget jeg altid vil huske.

Det med at træne op til en Ironman gør, at jeg føler mig sund og rask, og samtidig har øget energi og overblik samtidig med at det kan være ret stressende. Jeg har nu gennemført 5 x Ironman med en personlig rekord på 9:49:24.

Du kørte for nogle uger siden Ironman Boulder. Hvordan var den oplevelse og hvad var årsagen til, at du havde valgt det stævne?

Årsagen til at jeg valgte Ironman Boulder var, at jeg sammen med min træner vurderede, at jeg havde gode chancer for en topplacering i min age group.
Derudover var det naturligvis fedt med et tidligt race på året. Derudover også en udfordring at køre et race i 1624 meters høje : -).
Mit race blev ikke som håbet. Jeg havde allerede ved starten af svømmeruten svært ved at få et flow og tabte en øreprop ved de første meter.
Da jeg kom op af vandet frøs jeg og var lettere svimmel – det var usædvanligt koldt denne dag (8 grader fra start).
På cykelruten frøs jeg de første par timer og synes ikke, jeg fik den fart jeg ønskede – jeg kørte også forkert, hvilket kostede mig nogle minutter.
Da jeg startede det afsluttende marathon, havde jeg meget ondt i begge mine knæskaller og var skidt tilpas. Det hjalp ikke, at vi skulle løbe de første 16 km uden nogle tilskuere :-).
Det føltes utroligt hårdt, og det var selvom mit løbeur viste et langsomt pace. Jeg måtte affinde mig med det. Jeg kom igennem med en samlet tid på 10:46:09 og en 14. plads i min age group.
Trods mine udfordringer på dagen var jeg alligevel tilfreds med resultatet og en kæmpe oplevelse rigere!

Jeg ved kvalifikation til Ironman World Championship på Hawaii er et mål du har?
Hvad er det ved det mål der tænder dig? Og hvorfor er et almindelig ironman stævne ikke udfordring nok?

Ironman World Championship på Hawaii er overraskende gået hen og blevet et mål og efter min mening et mål, jeg ikke er langt fra at opnå – men der skal arbejdes hårdt.
At deltage til et VM på Ironman distancen vil være det ultimative inden for Ironman. Jeg har en drøm  om at blive en del af det stævne!
Jeg er nok bare typen, der altid vil søge udfordringer og se, hvor meget jeg kan presse mig selv.

Du har trænet med os i OOB i noget tid. Hvorfor valgte du at træne med os?

Jeg har valgt at få en personlig træner hos OOB life for at få bedst muligt tid til min kæreste, familie, venner og mit arbejde, samtidig med at jeg træner en hel del timer om ugen.
Det giver mig en god struktur på træningsdagene og mindre stress, da jeg ikke selv skal planlægge træningen.
For at nå mit mål synes jeg det er virkelig godt at have en træner, jeg løbende kan sparre med, bl.a. hvad angår ens træninger, raceplan, valg af race samt tale om ens målsætning.

En sport som triatlon giver mange oplevelser. Hvis du skulle vælge din bedste oplevelse til dato. Hvad ville det så være?

Den er svær, men det må nok være Ironman København i 2018, da jeg gennemførte den i tiden 09:49:24. Det har været en af mine store målsætninger at komme under de “magiske” 10 timer! 🙂

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.