Martin Lyngsie – Fra 150 kg til IRONMAN

Martin Lyngsie har trænet hos OOB life de sidste 20 uger og er en af de OOB’ere som har en rigtig spændende historie. I stedet for vores almindelige interview format her på bloggen, så er dette indlæg en sammenskrivning af flere samtaler med Martin.

Martin har det meste af sit liv været overvægtig, hvilket specielt kom af en hverdag som ungkarl med arbejde og fester i weekenden, og den dårlige kost der kan følge med, når man ikke lige har overskuddet i hverdagen til at lave sund mad. Vægten ramte hele 150 kg og lægen fortalte ham, at med den retning han havde, så ville han gå med stok indenfor 10 år. Udover at Martin kun er 40 år, så var både hans egen far og flere hans venners fædre gået bort og de to ting, var katalysatoren for – for alvor – at få gjort noget ved livsstilen.

 

Martin Lyngsie

Gennem årene er det blevet til mange forskellige forsøg med vægttab og en lang række forskellige slankekure. Noget har virket, men det har altid været kortsigtet og vægten er steget igen. Martin blev godkendt til en Gastric Bypass og skulle i den forbindelse tabe sig 10 kg og her starter rejsen for alvor. De 10 kg der skal tabes sætter gang i Martins konkurrencegen, kosten bliver langsomt lagt om og cyklen kommer med i toget på arbejde, så han kan cykle de 30 km tilbage.

En ven foreslog ham at sætte sig et sportsligt mål og så fokusere på det, og så skulle resten nok komme. På det tidspunkt havde han kørt en del på motionscykel i fitness center, men det var også begyndt at blive kedeligt. Med vennens råd i baghovedet, satte han sig for at deltage i motionscykelløbet Sjælland Rundt, som er over 300 km langt. Selvom et forkert sving meget tidligt i løbet gjorde at han sad meget alene og det regnede det meste af dagen, så er mindet om at køre i mål helt fantastisk og den sportslige oplevelse og succes er i dag en kæmpe motivator for Martin.

Martin har siden haft flere forskellige sportslige mål, men har også haft år – ca. hvert andet – hvor der ikke har været et sportsligt mål. I de år er vægten gået op og den gamle livsstil har været en anelse på vej tilbage. De sportslige mål er motivatoren og hjælper på at holde livsstilen.

Undervejs er det også blevet til to forsøg til Copenhagen Marathon, hvor Martin begge gange har måtte trække sig med en skade. I mål på marathon er han dog kommet, da han begge gange har fået revanche til marathon løb senere på året. I år skal det dog være og Copenhagen Marathon venter om en måneds tid, denne gang med lidt hjælp af OOB life.

Nogle kammerater, som han havde trænet med og kørt cykelløb med, fortalte at nu var næste mål for dem altså ikke et cykelløb, men en Ironman. Først slog Martin tanken væk, som fuldstændig vanvittig og utopisk for ham – der ikke var glad for at løbe og svømme. Vennerne foreslog dog en halv Ironman, og sådan en har han gennemført to gange på Stevns.

Nu er målet dog KMD IRONMAN Copenhagen i 2018, som det største mål og hvor livsstilen for alvor skal slåes fast. De sportslige mål er motivatoren og med dem fungerer Martin bedst, men det her er alligevel det største mål indtil videre. Han har stor støtte af sin kone, som han kalder sit ringhjørne. Konen har også været en stor hjælp omkring kosten, hvor hun har bidraget med at maden derhjemme er sund. Faktisk er Martin også blevet vegetar i løbet af sin store livsstilsændring.

Livsstilsændringen har ikke kun været gode oplevelser. Der har været tilbagegang, tilbagefald og socialt har det også været vanskeligt. Martin har altid været en festlig fyr og mange sociale relationer har han traditioner med om diverse arrangementer, hvor alkohol er en stor del. I løbet af sin livsstilsændring er det blevet til langt færre fester og på en anden måde end hidtil. Det har betydet at han flere gange ikke er blevet inviteret med eller decideret har fået at vide, at hvis han ikke drikker, så skal han ikke komme. Det har resulteret i at der til dels også er skiftet en anelse ud på vennefronten og gamle venskaber som har samme interesser, er genoptaget. Senest er han startet i Køge Tri klub og mon ikke også at der kommer nye venner og bekendtskaber der?

Hos OOB life er vi super glade for at være med på sidelinien. Forleden skrev han i OOB life appen følgende til sin træner “De sidste 20 uger har jeg tabt 14,3 kg. Min krop har aldrig føltes så godt, både hvad angår statur og form. Jeg er SÅ klar på at nå nye mål”.

Vi har aftalt at vi løbende følger op med indlæg om Martin her på bloggen, så det er nok ikke det sidste du hører om ham.

 

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.