Løbeteknik: Løb bedre med højere kadence

Løbeteknik er et stadig mere populært udtryk blandt løbere. Spørger man til definitionen på hvad løbeteknik egentlig er, vil man opdage, at meget få er helt klare i spyttet.

Hvorfor overhovedet beskæftige sig med løbeteknik?

Løbeteknik er den bevægelse, du laver, når du løber. Er du som de fleste, er du sikkert interesseret i at forbedre dit løb.

Løbeteknik kan gøre dig til en hurtigere løber!

Korrekt løbeteknik vil:

  • Øge din hastighed ved samme belastning.
  • Øge din udholdenhed.
  • Minimere din risiko for skader.

Teknikændringer tager tid, men lønner sig!

Det tager tid at ændre sin løbeteknik, men af overstående fordele kan du se, at det betaler sig. Det er dog rigtig vigtigt, at du ikke forcerer forandringen. Al vores erfaring siger, at små og gradvise ændringer er den bedste vej til varig teknikforbedring.

Sådan gør du: Tæl din skridt!

At forbedre sin løbeteknik kan lyde som et langhåret projekt, men faktisk kan det være ganske ligetil at komme i gang. Et rigtig godt sted at starte er at begynde at fokusere på din løbekadence. Løbekadence er, hvor mange skridt du tager per minut.

Øg kadencen og mærk fordelene

En god tommelfingerregel er at holde en kadence på 180 skridt per minut (begge ben). Stort set alle løbere, der ikke tidligere har arbejdet med deres løbekadence, vil opleve, at de skal øge deres kadence. Fordelen ved den øgede kadence er, at du lander mindre tungt, fordi du aktiverer dine sener. En lavere kadence belaster dine muskler mere end den højere kadence.

Høj kadence, lav fart..er jeg blevet idiot?

Når vi guider nye løbere til at øge kadencen, beder vi samtidig dem holde tempoet nede.
Oftest vil du opleve behov for at øge tempoet, når du øger kadencen. Det vil dog ikke være godt, da du hurtigt vil løbe tør for energi, hvis du sprinter afsted. Så kunsten ligger i at holde kadencen høj og tempoet lavt.

Du vil med garanti føle dig som en tosse – måske lidt som første gang du løb i løbetights 😉
Det vil føles underligt, men bare rolig, du ser ikke lige så fjollet ud, som du føler dig.

I løbet af et par måneder vil du mestre den øgede kadence

Er du vedholdende, vil du i løbet af et par måneder opleve, at den øgede kadence føles naturligt, og du vil tænke tilbage på din fortid som fortorvsknuser med hovedrysten.

Vil du vide mere om løbeteknik?

Løbekadence er et godt sted at starte med løbeteknik. Ønsker du mere grundig introduktion til emnet, kan du enten holde øje med vores Facebook, bloggen her eller skrive til os på: info@ooblife.com

Happy training

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.