Lillan Sindahl Glümer – AG vinder til IRONMAN 70.3 Reugen – Race report

En af de originale OOB’ere er Lillan Sindahl Glümer. Forrige weekend kørte Lillan IRONMAN 70.3 Reugen, hvor hun fik førstepladsen i sin AG og blev samlet #11 af kvinderne. Vi har stillet Lillan et par spørgsmål om dagen.

Læs mere om selve stævnet på IRONMANs’ hjemmeside her.

Svøm: 42,04 (Her bør det nævnes, at ruten var målt forkert og var omkring 375 m for lang, det forklarer en noget skidt svømmetid)
Cykling: 2.32.17 ( inklusiv 5 minutters ventetid i et penaltytelt – øv )
Løb: 1.35.07
Samlet tid: 4:56:43

Lillan, fortæl os først lidt om din stævnekalender i 2018 og hvorfor Ruegen 70.3 lige passede ind i programmet?

Min stævnekalender har  i år været noget anderledes end tidligere år. Jeg valgte i år at bruge foråret på en noget anderledes og kæmpe stor oplevelse. Jeg har gennem mange år gerne ville gå på verdens tag og brugte derfor 3 uger i Himalaya, hvor jeg gik fra Lukla og op til Everest Basecamp . Oven i det har jeg bøvlet med en fod, som har drillet gennem en lang periode, og som har forhindret mig i at løbe regelmæssigt. Den blev heldigvis fikset og klar i løbet af juni og derfra har jeg kunne løbe igen.

Det var heldigt, at jeg lige nåede lige at blive klar nok  til, at jeg kunne deltage i EM på 70.3 i Ironman regi i Helsingør: Super fedt stævne, hvor jeg på løbefronten dog nok kunne have været bedre forberedt. Ender på en 2. Plads i min AG, hvilket jeg vist kan være ret godt tilfreds med. Der har i år også været VM i ITU regi på Fyn, det synes jeg også var oplagt at deltage i, nu hvor det var i Danmark, at VM blev afholdt. Endnu et godt stævne og en super oplevelse. Der var jeg med på long distance distancen, som var 3-125-30 km. Der snupper jeg en 2.plads igen.

Efter et par år mest at have kørt stævner i udlandet, har det været super sjovt at køre lidt stævner på “hjemmebane” i Danmark.

Min stævnekalender sluttede i sidste weekend ved et 70.3 stævne i skønne Ruegen, en lille perle af et stævne med svøm i Østersøen. Stævnet i Ruegen var en lidt impulsiv og sen beslutning, da jeg kunne mærke, at jeg super gerne ville køre et stævne mere inden sæsonen sluttede for mig. Jeg fik mulighed for et startnummer til mig og en ven og derfra fik jeg lidt travlt. I samarbejde med Aleksandar nåede jeg at få et par ugers målrettet træning inden raceday. Jeg har i år ikke kørt nogen fulde IM distancer, men mon ikke jeg finder på det igen næste år.

Hvordan har dine forberedelser set ud frem mod stævnet?

Som nævnt fik jeg startnummeret 4 uger inden stævnet, så på den måde var der ikke specifikt bygget alverden op til dette. Jeg har dog holdt mig godt i gang henover sommeren, så min form var fin uden at være prangende.

Når det nu er et stævne i udlandet, tog du så afsted i god tid for at prøve dele af ruten?

Jeg tog afsted torsdag efter arbejde. Det er faktisk forholdsvis let at komme til Ruegen. Man kan sejle enten fra Trelleborg i Sverige eller fra Gedser. Vi sejlede fra Gedser og derfra er der kun 150 km til Ruegen. Meget let og ligetil at kommer dertil samt let at finde noget at bo i i Ruegen. Vi fik ikke prøvet noget af ruten inden, vi fik kigget på ruteprofilerne og svømmet lidt i Østersøen, men ellers var det mest at nyde dagene og gøre klar til raceday.

Hvordan gik svømningen?

Svømningen var en lidt anderledes oplevelse. De ellers meget ordentlige tyskere havde misset et eller andet omkring opmålingen af ruten og ellers var der nogle bøjer, som var drevet en hel del. Mens jeg svømmer, har jeg fornemmelsen af, at svømningen føles lang. Jeg svømmer uden ur, så jeg kan ikke tjekke det og jeg slår det hen med, at jeg sikkert har svømmet langsomt og at det derfor føles sådan. Det viser sig dog, og er konfirmeret af Ironman, at ruten har været mellem 350-375 m for lang. Det ses på tiderne både hos pro´erne og i særdeleshed hos os agegroupere. Vi fik lidt ekstra for pengene og en noget langsommere samlet tid, men det er jo ens for alle.

Hvad med cyklingen?

Starten ved stævnet i Ruegen er lidt anderledes, da det først starter kl.10 om formiddagen med at profeltet bliver sendt afsted i vandet. Det betød, med en rullende start, at jeg først var i vandet omkring kl.10.20. Cyklingen er 2 loops, på første runde var der vind, men ikke noget af større betydning. I løbet af dagen tog vinden en del til, så på 2 runde, og særligt på de åbne landstykker, fik man lov at arbejde godt for sagen.

Ellers meget fine cykelforhold på en smuk rute på lukkede veje og med super god asfalt. Jeg bliver desværre fanget lidt i en gruppe, som overhaler mig, og da jeg ikke falder hurtigt nok langt nok tilbage, koster det desværre en tidsstraf på 5 minutter i et penaltytelt. Racemarchals’ene kørte med stopure og var strikse, så det er en dum fejl fra min side og det kostede så 5 minutters ufrivillig pause lige inden jeg rammer T2. At stå der og vente er noget af en prøvelse og de 5 minutter virker som en evighed. Det er så dumt og ærgerligt, men det koster ikke at være opmærksom.

Og det afsluttende halvmarathon?

Jeg havde jo mistet 5 min på cyklingen, så jeg var ret besluttet på at løbe, hvad jeg kunne for at løbe en nogenlunde fornuftig afsluttende halvmarathon. Løberuten er også ret skøn, dog skal man forcere noget i stil med Geels bakke 4 gange. Undervejs på stigningerne stiger den 11% og det koster naturligvis lidt på gennemsnitstempoet. Det nev lidt på de bakker, men ellers prøvede jeg har holde et fornuftigt tempo og kommer rundt på 1.35. Min optakt taget i betragtning, er jeg godt tilfreds med den tid.

Vidste du løbende hvordan du lå rent placeringsmæssigt og hvordan brugte du det?

Jeg anede intet undervejs og fik ingen splittider eller noget. Jeg løb på fornemmelse og gjorde hvad jeg kunne.

Havde du et mål omkring stævnet inden du tog afsted?

Mit overordnede mål var at få en god oplevelse og gøre det bedste jeg kan på dagen. Det er altid mit overordnede mål. Jeg ville gerne have kørt en samlet  tid på omkring 4.40 timer. Det havde været inden for rækkevidde med en korrekt opmålt svømmerute og uden en tidsstraf. Så den tid må jeg jagte næste gang jeg kører en halv ironman.

Hvordan ser resten af året ud og hvordan skal træningen struktureres til det?

Jeg har i år cyklet med på et cykelhold, hvis formål har været at samle en masse midler ind til Børnehjernecancerfonden/ BHCF – riding for a cure. Et ambitiøst og vigtigt projekt, som jeg har været glad for at være en del af. Som en del af forløbet tager jeg med Cycling Challenge18, som holdene hedder,  til Nice i næste uge og skal cykle en masse med og mod nogle af de andre hold, som er en del af samme projekt. Efter den tur slutter min sæson og så er det tid til nogle Cubata intervaller og til at male et plankeværk og den slags…

Henover vinteren har Aleksandar og jeg lagt nogle hemmelige planer, som jeg desværre ikke kan løfte sløret for her 😉

Og til sidst: Er det et stævne du kan anbefale?

Stævnet i Ruegen er bestemt et stævne, som jeg kan anbefale. Let at komme til, godt arrangeret og nogle super gode ruter hele vejen rundt. Jeg kunne sagtens finde på at køre det igen næste år.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.