Interview med verdens hurtigste kvindelig AG triatlet, Janette Dommer

Janette Dommer kræver ikke nogen nærmere introduktion, hvis du har fulgt med i dansk triatlon de sidste par år.
Er det ikke tilfældet, så vil jeg nævne at Janette er verdens bedste age group triatlet.
Imponerende af en mor til 4 som er ofte er mere end 20 år ældre end dem hun konkurrerer med.

Janette har trænet med os i OOB life de sidste mange sæsoner. Hun udmærker sig ved en fantastisk høj kontinuitet i træningen. Over denne vinter har hun igen fået forbedringer og går en spændende sæson i møde.

I weekenden vandt hun Karrebæksminde Triatlon i suveræn stil.

Vi har interviewet hende om hendes træning og om de kommende mål denne sæson.

Sidste år blev du hurtigste amatør til Ironman World Championship.

Resultatet var helt fantastisk og jeg ved du var virkelig glad efter stævnet.
Men nu her hvor der er gået nogle måneder, hvordan har du det så?

Det er rigtigt, jeg var mega glad efter min præstation på Hawaii, selvom der gik meget lang tid, før det gik op for mig hvad jeg havde præsteret.

Da jeg kom hjem blev fejret af familie og venner og fik lavet en del interviews, der alt fik mine øjne op for hvor vildt det egentlig var det jeg havde præsteret. Det gjorde mig også meget glad for alle lykønskninger fra venner og bekendte på de sociale medier, det er dejligt at blive anerkendt.

Jeg har jo mærket hvor godt et samarbejde med de rigtige sponsorer, som Fusion og United Cycling kan give, så jeg havde håbet at jeg kunne finde nogle flere. Men de har ikke lige stået i kø og som et amerikansk sportsmedie spurgte om, kunne det da have været sjovt hvis Kronprinsen havde ringet og sagt tillykke, nu når han også kender til sporten, men det må blive næste gang 🙂

Læs vores interview fra 2018 da Janette havde vundet Ironman World Championship

Da jeg sad i venteværelset til dopingkontrol efter at være kommet i mål, sad jeg sammen med de noget yngre piger som havde vundet deres AG….de snakkede og snakkede om at de ville gå PRO og diskuterede dette frem og tilbage hen over hoved på mig:-)…ha ha de spurgte ikke ind til mig om dette….de har nok tænkt at hende den “gamle kone” behøver vi ikke spørge om dette:-))……jeg grinede for mig selv og tænkte…jeg har lige banket jer…ha ha!

Men tanken om at skulle prøve PRO livet strejfede mig efterfølgende. Mest fordi at jeg ville prøve at se hvordan det er at køre en konkurrence i PRO feltet. Jeg overvejede det også for nogle år siden, da jeg havde kørt tri med succes et par år. Jeg valgte dog dengang at prioriterede mine 4 dejlige børn….

Det samme gør jeg nu:-)

Det med at nå et stort mål og så skulle sætte sig et nyt mål er en stor udfordring for rigtig mange. Hvordan er du i stand til hele tiden at finde nye mål og finde motivation?

Det er den fedeste følelse at nå et mål indenfor Ironman. De fleste af os Ironmen, har kun et enkelt eller to races om året. Vi bruger jo mange måneder på træning og må tage utallige fravalg undervejs. Så det er en lang jagt og når det så lykkes, er glæden enorm, ihvertfald for mig. Men den følelse og energi jeg får ved at nå målet, er den der også driver min motivation til at sætte nye mål

Har du nogle bestemte værktøjer du bruger eller bestemte måder at tænke på?

Ja, jeg må sige at jeg ikke nødvendigvis sætter alt for store mål, for så kan jeg få en succes og på den måde bliver motiveret til nye sværere mål.

I Hawaii sidste år, var mit mål at blive verdensmester i min egen AG. Det var slet ikke meningen at jeg  skulle vinde overall. Det var først da du (Aleksandar), sms’ede min mand om at jeg skulle holde fokus så var overall AG verdensmestertitlen indenfor rækkevidde, at jeg blev bevidst om det.

Og så elsker jeg jo min træning, den er både motivation og meditation for mig 🙂

Vi er jo godt inde i 2019 og jeg ved det går godt med din træning. Hvilke konkret mål og stævner kan vi følge dig i løbet af sæsonen?

Det har faktisk ikke været let at vælge mit hovedmål i år, men det har jeg nu endelig lagt mig fast på. Jeg startede naturligvis med målet om at forsvare min overall verdensmesterskabstitel, men det mål har jeg faktisk trukket retur.

Min PR, satte jeg i Kona 2018 i 9.23. Det er den næsthurtigste tid for en AG pige nogensinde i Kona. Man siger jo at Kona er 15-25 minutter langsommere end andre IM. Jeg vil gerne slutte min karriere med en hurtigere PR. Når jeg tager min alder med i betragtning, er det nok ved at være nu at jeg skal gå all in for en ny PR.
Jeg har ikke haft mulighed for at være med i et race her i foråret, men så er det godt at der er et race herhjemme på hjemmebane. Mit hovedmål for i år er derfor at slå min PR og gerne markant, til Copenhagen IM.

Jeg ved at det vil påvirke mit resultat i Kona. Det er jeg klar til at ofre, for et forsøg på en super tid til august i København. Jeg håber at alle jeg kender vil heppe på mig 🙂

Tak for interviewet Janette. Vi glæder os rigtig meget til at følge dig og ser frem til både København og sæsonens andre mål 🙂

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.