Janette Dommer – 2. plads til DM Elite som 47 årig og mor til 4!

I sidste weekend blev der i Aalbrog afviklet DM i triatlon på halv ironman distance!
2020 har ikke budt på mange stævner og stævnet var da også påvirket at Corona restriktioner, men arrangørerene formåede på flot vis at navigere i begræsningerne og fik afviklet et stævne.

På startlisten var Janette Dommer. Janette har i over 6 år trænet med os i OOB life, hvor jeg selv har haft fornøjelsen af at være Janette træner.
Hun har formået at fokusere på nogle af de kerneværdier vi har for at skabe succes:

Kontinuitet; Janettes kontinuerlige indsats i træningen er enorm høj. Hvert år får hun små forbedringer – til trods for at alderen er blevet 47, så har hun sødt og roligt blevet bedre og gået fra at være en god age grouper til at være verdens bedste i sin aldersgruppe og i 2018 den hurigste af alle kvindelige age groupere ved Ironman Wold Champonship.

Til DM lykkes det Janette at tage 2. pladsen i et felt af hurtige triatleter hvor flere er over 20 år yngre end hende.
Imponerende!

Ofte skal man passe på med at lade sig inspirere for meget af elitesportsfolk, hvor man ønsker at optimere sin egen træning, men når alteten er 47 og har 4 børn, så er der inspiration at hente.
Derfor har jeg lavet et interview med Janette omkring resultatet og om hvordan hun lykkes med at for kontinuerlige forbedringer uden at miste motivationen!

Janette, først og fremmest tillykke med podieplaceringen i weekenden! Hvordan forløb stævnet for dig?

Jeg er super glad og tilfreds med min placerig:-)
Når det er sagt, så havde jeg ikke et stævne hvor jeg følte mig flyvende og mine tider var også 5min langsommere på både cyklen og løb i forhold til hvad jeg plejer at præstere på en’
½ ironman.

Svømningen gik godt og jeg slog pr på 1900m med 15 sek:-)

På cykling følte jeg at det gik godt til at starte med og jeg havde overskud til at cykle mig op fra en 5. Til en 3.plads efter første runde (45km)…..selvom jeg efter 35min finder ud af, at min elastik fra sko til cykel, ikke var knækket og jeg dermed har cyklet med en elastik i spænd….det må bare ikke ske:-)…
Jeg begynder at føle at jeg træder og træder men ingen vegne kommer og jeg bliver overhalet på 2.runde og ligger nu nr.4 når vi kommer til T2

På med løbeskoene og troen på at jeg er stærk på løb indstiller jeg mig på og det samme råber Cecilie Mathorne i mikrofonen:-)
Jeg føler tempoet er ok efter jeg har fundet benene….Desværre vrikker jeg om på min højre fod på en fortovskant efter ca 6 km. Du kender det med at adrenalinen kører, så det føles egentlig ok, men tempoet er ikke som det plejer….det er dog nok til at overhale nr. 3 og nr.2 og de sidste 10km handler det om at holde farten og jeg løber i mål som nr.2 til DM i elitefeltet:-)

Mandag måtte jeg på hospitalet med en klumpfod, der var hævet dobbelt op, men heldigvis ingen brud, men masser af ro og ingen løb de næste par uger

2020 har jo været et noget specielt år med corona. Du dog lykkes med at overvinde de udfordringer det giver motivation og holdt momentum i din træning. Hvordan har du gjort det?

Jeg holder utrolig meget af min træning og jeg elsker at føle mig stærk, sund og i god form…det er min livsstil og den gør mig glad…

Og hver gang et stævne er blevet aflyst, så har jeg sat et nyt mål….

I det tidlige forår da vi først hørte om Corona vidste vi ikke hvad vi gik ind til og alvoren kendte vi ikke til…så i mit hoved så var alle klar til stævner start sommer og jeg kørte på med træningen.

Det viste sig dog at være mere alvorligt end som så…men troen på Ironman Copenhagen var der stadig og jeg trænede på for at nå mit mål til dette stævne. Desværre blev dette stævne også aflyst, men EM helsingør blev flyttet til september og så meldte jeg mig til Ironman Barcelona. Så var det to nye mål og dem troede jeg virkelig på….optimistisk har man vel lov at være:-)

Disse blev aflyst for hhv 6 og 4 uger siden og siden da, har jeg skåret ned på træningsmængden, men op for intensiteten, altså god off season træning.

Men pludselig en uge inden Ålborg triatlon, skrev min veninde, at de havde fået grønt lys til at køre DM på ½ jernmand….og så gik det stærkt….billetten blev købt, plads i Elitefeltet kom på plads, cyklen trængte til en kærlig hånd, men den blev fixet hos United Cycling / Argon 18 og så var der mig som lige kunne nå et par længere ture inden startskuddet gik.

Jeg glæder mig virkelig til at få lov at konkurrere igen :-))

I weekendens stævne er du jo +20 år ældre ift nogle af dine konkurrenter, og det lykkes dig at slå dig.
Hvad vil du mene der er de primære årsager til at du stadig kan performe på så flot niveau, som 47 årig og mor til 4?

Glæden og nydelsen ved at træne…det lyder måske lidt kliche agtigt, men jeg elsker at æde mig selv fysisk:-)

OOB lifebalance princippet er super vigtigt, dvs balance i hverdagen…balance mellem familie, arbejde og træning. Dertil kommer balance i kosten og søvn.

Jeg nørder også lidt:-) for at optimere min træning….har jeg haft et træningspas som ikke helt fungerede, så bruger jeg tid på at tænke over hvad jeg har spist de sidste dage, hvordan har jeg sovet og hvordan har de sidste dage generelt set ud.

I sidste uge lancerede vi FBI træningsgruppen, som er din træningsgruppe for kvinder i Nordsjælland.
Kan du fortælle lidt om gruppen?

FBI (Female Body Invest), er et all Inclusive koncept for kvinder, som er seriøse omkring triatlon og har mål om at gennemføre en ½ eller hel IM i 2021. Tilbudt af OOB life og Janette Dommer
Formålet er at samle 15 kvinder der i forvejen har kendskab til triatlon. Fokus er på fællestræninger, individuelt træningsprogram, individuelt kostprogram, løbende tests, teknik træning, livsstils anbefalinger og tæt løbende personlige opfølgninger på udviklingen.
De individuelle tiltag er med til at sikre fremgang for den enkelte, mens fællestræningerne er med til at sikre både motivation og et tæt socialt netværk og sammenhold. Vi kender jo alle til at når vi er flere der kæmper mod samme mål, når vi lettere derhen 🙂
Det bliver mega spændende at komme så tæt ind på alle i en samlet gruppe, jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang senere i år. Læs mere her!

Hvad vil være dine 3 bedste råd til kvinder som er +40. Har en travl hverdag og som stadig drømmer om personlige rekorder og gode oplevelser i tri, uden at miste “training-life” balancen?

 • Hold fokus:
  Lad være med kun at fokusere på stævnet og målet…. nyd de gode træninger og de dage hvor du har gode ben og gode watt og tider….og accepter, at der er dage hvor kroppen ikke vil det samme som dit hoved…det er okFokuser på og nyd at kroppen bliver sundere og stærkere. På denne måde, styrker du motivationen!
 • Inddrag familien
  Vi har altid inddraget børnene i træningen….da børnene var små, var de med i løbevogn og nogle på cykel. Der er indbyggede intervaller når du løber med babyjogger:-)Fredag aften er blev en hyggelig familetur i svømmehallen, hvor min mand og jeg skiftes til at svømme intervaller medens den anden svømmede eller legede med børnene….derefter var vi i sauna…det var en god start på weekenden.

  Mange af mine cykelpas har jeg taget tidligt om morgenen inden børnene stod op og skulle i skole. Så måtte jeg tidligere i seng for at stå tidligt op, men kaffen og morgenmaden med børnene efter et godt træningspas, smagte så godt:-)

  Det er kvaliteten af de hårde træningspas der rykker dig

  Det er bedre at have få rigtig gode træningspas end flere semi træninger med stress på.

 • Kost og søvn
  Kosten er super vigtigt for at kroppne har energi og kræfter til god træning, restitution og hverdagen. Jeg spiser antiinflammatorisk kost. Det betyder med masser af grøntsager, nødder, kerner og quinoa. Jeg drikker masser af vand og som snack i weekenden elsker jeg mørk chokolade (min 70%) med mandler og tranebær:-)Jeg går meget op i at få 8 timers søvn. Sommetider er det ikke let at få til at gå op. Det er det jeg går efter og størstedelen af nætterne lykkes det.
Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.