Interview med Lea Bang – Triatlet med pacemaker

Lea Bang er en af de OOB atleter, som har en lidt anderledes historie. Hun træner nemlig med en pacemaker og har været igennem et længere sygdomsforløb. Vi har spurgt Lea om et lille indblik i hendes historie, træning og hverdag. Læs med her:

Ganske kort, fortæl os først om dig. Hvor bor du, børn, mand, job, hvor længe du har trænet med OOB?

Jeg bor i Bjert med min kæreste og 3 børn på henholdsvis 2, 11 og 14 år. Derudover har min kæreste også en dreng på 13 år. Jeg er fitnessinstruktør, hvor jeg underviser i holdene Stram op og Bike. Jeg er derudover normalvis receptionist.

Du var igennem en meget hård fødsel med jeres seneste barn. Kan du fortælle mig hvad der skete?

Jeg fik i 2014 en blodprop i lungen på Esbjerg sygehus, dagen efter jeg havde været igennem en stor operation fået flyttet knogle fra hoftekammen til munden. Der har været adskillige operationer på den konto .

Jeg havde en besværlig graviditet med vores yngste, da jeg fik hjertestop, og vores lille dreng derfor ikke fik ilt, men jeg kunne ikke få kejsersnit, da jeg var på blodfortyndende medicin, som kunne give risiko for en ny blodprop. Heldigvis lykkedes det at få vores dreng ud ved hjælp af sugekop.

Jeg blev derefter indlagt på intensiv, og min kæreste var på hospitalet for at passe vores dreng. Efter en uge kunne vi komme hjem.

Halvanden måned efter han blev født, løb jeg halvmarathon i en fornuftig tid på 1 time og 42 minutter. Fire måneder efter fødslen laver jeg en halv ironman på trods af minimal tid til at træne op. Jeg bliver nummer 2 i min age group, og vinder slot til championship. Jeg kunne dog desværre ikke være med, da jeg blev syg og skulle opereres i kæben.

I foråret får jeg desværre hjertestop igen, og man mistænker en blodprop i hjernen, da venstre side af min krop ikke kunne noget. Det ender med, at jeg får opereret en kæmpe ICD (en avanceret pacemaker) ind. Den øver jeg mig stadig i at acceptere.

Hvordan så tiden ud efter fødslen, både på kort og lidt længere sigt?

Jeg begyndt at arbejde, da vores dreng var 7 måneder, og fremtiden var lys.

Hvad har alt det her betydet for dig og din familie, hvordan er dit liv anderledes i dag?

Det har været MEGET hårdt for os som familie, da min kæreste bl.a. Har frygtet, at han en dag ikke kan få gang i mig igen.

Det har været hårdt for dem at se, hvordan mit liv gik i stå, og at jeg gik og havde så ondt.

Kan du fortælle os lidt om livet med en icd?

Den skal skiftes hver 5-6 år på hospitalet. Jeg går indtil videre til kontrol ca. hveranden måned. Lægen der opererede mig er triatlet selv, så han har lovet mig jeg nok skal komme igen.

De er hele tiden lidt fremadtænkende med den, da de ikke er vant til så aktiv en sportsudøver. Som en ambulancekvinde sagde til mig “Tænk på den som dit livs bedste ven – den vil sørge for, at du er her og når de drømme som en pige på 37 år nu har.”.

Mit motto har altid været

Jeg kan

Jeg vil

Og jeg gør det.

Og sådan har jeg det nu. Jeg kæmper både fysisk og psykisk, men jeg kommer tilbage og målet er fra hjertestop til ½ ironman – så må vi se, hvad næste mål bliver.

Du har sat dig nogle sportslige mål efter at du har fået icd. Hvordan fik du den idé?

Jeg ville vise andre (hjertepatienter og syge), at livet ikke går i stå, og at man ikke skal lade sig nøjes med sofa og gåture. Videre i livet – vi har kun det ene så kæmp for dine drømme og mål.

Hvad er det næste store mål?

Challenge Herning

Hvad er din motivation til at træne og sætte dig nogle sportslige mål?

Jeg elsker at træne og bruge min krop. Jeg bliver max glad.

Hvilke råd vil du give en anden person, der har været ude for stor modgang?

Kæmp videre. Giv ALDRIG op – det er det største nederlag, du kan give dig selv.

Vis dig selv, at du kan, selvom andre siger, det aldrig kommer til at lykkes.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.