Hvorfor vælge en personlig træner?

“If you want to fly with the eagles don’t hang out with the turkeys”

Dette humoristisk citats pointe fanger en af de primære grunde til at jeg anbefaler at man overvejer at arbejde sammen med en personlig træner for at nå sine personlige mål.

Det giver jo sig selv at vi er fortalere for at man arbejder sammen med en personlig træner, men hvad er vores argumenter og hvilke fordele og ulemper kan det have at være i et forløb med en personlig træner?

Vi udvikler os gennem relationer

Før vi kan påbegynde et træningsforløb med en ny OOB’er skal vi være enige om målet!

Uden dette mål er det umuligt at sikre succes. Med andre ord betyder det at den nye OOB’er er skal udvikle nogle færdigheder for at lykkes.

Et af vores fundamenter er at vi udvikler os gennem de relationer vi skaber. Vi er eksperter på træning og der er sådan vi går ind i relationen med nye OOB’ere. Forhåbentlig præcis samme måde som andre personlige trænere går ind i relationen med dem de træner.

I OOB tror vi meget på at personlige trænere (også dem der ikke er tilknyttet os) kan gøre en kæmpe forskel fordi vi gennem relationen kan hjælpe med at løfte barren for hvad der kan opnås, øge motivationen, have den nødvendige viden og samtidig støtte og forpligte til at den træningen passes og delmålene indfries.

Tilbage til citatet, så er det vores overbevisning at mangel på relationer til kompetent viden ofte holder folk tilbage og samtidig kan det næsten være umuligt at bryde ud af en gruppe hvor man er eneste der har et træningsmål.
Det betyder slet ikke at du skal prøve at få alle dine venner til at løbe et maraton, hvis det er din drøm, men det er vigtigt at du får en relation til en eller nogle der ved hvad det kræver og evt har prøvet det og ser dig som en løber!

Hvordan vælger du en personlig træner?

Det at få en personlig træner ind i dit liv vil blandt andet kunne give dig:

 • Øget motivation.
 • Øget forpligtelse overfor dine mål.
 • Succes med dine mål!

Men hvordan pokker vælger man en træner der passer til en?

Det ville være lidt plat at skrive at alle bare skal tilmelde sig hos os, for sandheden er at der er andre dygtige trænere. Der er også mange der knap så dygtige.
Det vi vægter højt er:

Det er en professionel træner. Det at være træner er ofte hobby virksomhed for mange. Det er lidt at sammenligne med en håndværker.
Hvis du skal have noget, så få det lavet ordentligt!

 • Resultater.
  Sørg for at du finder nogle der ved hvad de taler om.
  Spørg evt andre der har trænet med dem.
 • Personlig kommunikation.
  I OOB life mødes vi kun fysisk med OOB’ere til samlinger for vi vægter det langt højere at have daglig kommunikation (flere gange dagligt) fremfor kun at mødes en gang imellem.
  Vores erfaring er at det giver langt bedre resultater at kommunikere sammen løbende fremfor kun at ses 1 – 2 gange per måned!
 • Værdier / tilgang.
  Brug også lidt tid på at afkode den tilgang en træner har og som den tilgang til træning som passer dig.
  Hos os har vi eksempelvis en gennemtestet træningsmetode der gør det let at balance træningen med en travl hverdag!
 • Pris.
  Det kan være super vanskeligt at gennemskue priser hos personlige trænere. Rigtig mange trænere kigger på hvad andre tager og sætter så der pris efter det – også selvom de ingen erfaring eller større forudsætninger har for det.Prismæssigt ligger vi i OOB ofte noget under hvad mange andre trænere tager.
  Vi har sat vores priser efter hvad vi synes er fair: Vi er selv atleter og vi har programmer vi oprigtigt gerne selv vil følge!
  Hvis du prøver at gennemskue hvor meget tid en træner giver dig, så forvent at en personlig træner har samme timepris som en gennemsnitlig håndværker.
  Det burde kunne hjælpe dig til at vurdere hvor meget value for money du får hos en træner!

Har du lyst til at prøvetræner med os?

En anden måde at vide om det er et match mellem dig og en træner er ganske enkelt at prøvetræne med træneren.
Hvis du har et mål indenfor løb, cykling eller triatlon, så er du meget velkommen til at skrive til os for at prøvetræne 2 uger hos os – helt uden forpligtelse!

Du skriver blot til os på: info@ooblife.com!

God træning!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Nikolaj
Nikolaj er marketingchef hos OOB life. Nikolaj har selv brugt OOB life til at træne op til Ironman, marathon og ultraløb. Hos OOB life har Nikolaj ansvaret for at vi får spredt god træning ud til så mange som muligt.