CBS Studerende og løber på trail landsholdet – Stine Bækgaard Olsen

Stine Bækgaard er trailløber og enda en meget dygtig en af slags. Faktisk er hun så dygtig at hun er udtaget til trail landsholdet.
I øjeblikket træner hun frem mod Trail World Championships.
Ud over at løbe trail, så studerer Stine og træner hun med os her i OOB life.

Vi har interviewet Stine for at blive lidt klogere på hvordan en studerende på CBS også kan finde tid til at træne til verdensmesterskaberne i trailløb.

Først og fremmest tak for at være frisk på et interview med OOB life bloggen.
For de som ikke kender dig, kan du give en kort beskrivelse af hvem du er, hvor du holder af at træne og naturligvis hvad du træner mod i øjeblikket.

Mit navn er Stine, jeg er 26 år og trailløber og udtaget til landsholdet.
Derudover læser jeg en kandidat CBS og har et studiejob.
Jeg har faktisk en baggrund som triatlet og nåede et rimelig højt niveau inden jeg valgte at skifte sportsgren.

Mit absolut yndlings sted at løbe er i Tisvilde Hegn, naturen deroppe er helt fantastisk og varierende.

Mit næste store løb er Trail World Championship som afvikles den 8. juni i Portugal.

Du er trailløber hvilket jo stadig er lidt utraditionelt.
Hvorfor har du valgt at fokusere på trailløb?

Mit skift fra triatlon til trailløb har altid ligget lidt i kortene. Tilbage i efteråret 2015 løb jeg mit første ultraløb og løb endnu et i foråret 2016, så jeg har altid haft lidt smag for det.
I januar måned sidste år valgte jeg meget spontant at deltage i DM i kort trail (halvmarathon). Jeg havde ikke fokuseret på trailløb og til min store overraskelse kunne jeg efter at have krydset målstregen kalde mig danmarksmester.

Landsholdskoordinatoren havde fat i min efterfølgende og gav mig muligheden for at blive udtaget til landsholdet, men i 2018 havde jeg allerede planlagt diverse triatlon stævner.

I 2018 havde jeg nok min absolut bedste sæson indenfor både landevejsløb og triatlon. Jeg blev blandt andet age group europamester på den halve ironman distance og vandt min agegroup til IRONMAN Hamburg. I det stævne endte jeg på en samlet femte plads og løb en halvmarathon på 1.22.58!

Jeg begynde at lege med tanken om at jeg i 2019 vil købe PRO Licens, men motivationen begynde at dale gevaldigt.
Jeg havde stadig et enkelt race tilbage, IRONMAN Barcelona som lå i oktober måned og jeg havde et klart mål om at køre den på 9t 30min. Men der var absolut ingen energi, lyst eller motivation til at køre dette stævne, triatlon var for alvor blevet en sur pligt. Jeg gennemførte racet i tiden 9.54.06 og fik en 2. plads i min age group.

Efter racet tog jeg et par måneder hvor jeg kun løb, for at mærke efter om dette var det rigtige at gøre, – sige farvel til triatlon og dyrke den disciplin som var min styrke og det jeg altid så mest frem til, nemlig løb!

Læs flere interview med OOBere. 

Jeg deltog i et ultraløb i Sverige i december måned, 50K i regn og kulde og det var det fedeste (ikke så meget mellem kilometer 35-45)!
Til forskel fra triatlon var ens pace lige pludselig ikke vigtigt. Jeg jagtede ikke en specifik tid, jeg løb i stedet efter hvad terrænet tillod mig. Nogle gange kunne jeg skrue tempoet op, nogle gange måtte jeg ned og gå – jeg vidste aldrig hvad der ventede mig. Jeg kiggede sjældent på uret, for jeg måtte være opmærksom på hvor jeg satte mine fødder. Det for mig, var en befrielse.

En ting var nu sikkert, jeg skulle løbe meget mere trail i fremtiden. 1,5 måned efter, mere præcist den 26. januar i år blev DM i lang trail (50K) afviklet og her deltog jeg. Jeg blev nysgerrig på at finde ud af hvor mit niveau lå i forhold til de mere erfarne kvindelig løbere vi har i Danmark. Jeg fik en 2. plads og det blev begyndelse på mit nye eventyr inden for trailløb.

Trailløb er jo en stor sport i Sydeuropa hvor der er masser af bjerge. Hvordan forbereder du dig i flade Danmark?

Jeg træner nærmest ikke højdemeter i det daglige, så det ikke den mest optimale træning frem mod VM. Jeg har været i Spanien et par gange i år og træne bjergløb. Dette var et krav for jeg kunne blive udtaget til landsholdet, grundet min manglende erfaring i bjergene.
Jeg synes stadig vores skove er brugbare at træne i, trods der ikke er helt så mange lange stejle stigninger, som der venter mig til VM. For de bakker vi har i Danmark er aldrig mere stejle end der altid kan løbes op og det giver mig mulighed for at træne nogle gode bakkespurter.

Jeg kombinere mit løb med styrketræning, hvor jeg fokusere på at træne de muskler jeg får brug for i bjergene. Der er en dygtig fysisk træner tilknyttet det fitnesscenter jeg benytter og han hjælper mig med specifikke øvelser.

En klog mand sagde engang til mig:

“We play with what we have, not what we hoped we’d have….lets go play.”

Det ordsprog har jeg virkelig taget til mig.

Du er blevet udtaget til landsholdet i trailløb og skal til VM i juni.
Kan du prøve at beskrive lidt den udfordring der venter.

Ærligt, ved jeg ikke hvad der venter mig. En ting er sikkert! Det kommer til at gå op ad og meget stejlt ned ad, over de 44km med 2200hm.

Min største udfordring bliver den tekniske del som jeg ikke har mulighed for, at træne herhjemme. Jeg skal nok komme op ad, men er ikke teknisk dygtig til nedløb (endnu!). Jeg skal også være ærlig at sige at jeg er lidt nervøs over min manglende erfaring både i bjergene, men også bare som trailløber. Men i samarbejde med Aleksandar har jeg fået opbygget en god udholdenhed og den skal komme mig til gode under VM.

Her er en lille video der viser hvad det er Stine træner til!!

Hvad er årsagen til du har valgt at træner med OOB life?

Jeg havde hørt meget positivt om OOB life blandt andre triatleter og tænkte jeg derfor ville prøve det. Deres metode om at gøre træningen så effektiv som muligt passer perfekt til mig, som ikke har alverdens timer til træning. Prisen spillede også en rolle for mig. Du får MEGET for pengene😊

Hvis du skulle anbefale OOB life til en ven, hvad vil du fremhæve ?

Udover kompetente trænere som tilpasser træningen efter dine mål/ønsker, får du også en træner du kan spare med.
Igen vil jeg fremhæve deres metode omkring træningseffektiviteten. Du skal ikke være bekymret for at ligge uoverskueligt mange timer i din træning for at forbedre dig.
Det ikke altid mængden der afgør resultatet, men indholdet i træningen.
Samtidig har du udviklet en platform som er nem og overskuelig at følge med i ens træningsprogram.

Tak for interviewet Stine og al mulig held og lykke til VM. Vi ser frem til at følge dig der og på andre eventyr!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.