Watt træning: hvor god er du i forhold til de professionelle ryttere?

Watt træning for cykelryttere har efterhånden over 30 år på bagen, men det er først i de sidste 5 -10 år at det er blevet god latin for motionister også at træne efter watt.

Planlægning af træning med udgangspunkt i watt har klare fordele fremfor fornemmelse og puls, som tidligere var de redskaber der blev brugt.

Watt biblen for cykelmotionister

Andrew Coggan og Hunter Allen skrev i de tidligere 0’ere bogen “Training and racing with a powermeter”. Bogen er senere blevet en slags grønspættebog for watt interesseret ryttere.
Bogen kan i øvrigt klart anbefales.

Hvad er din FTP

Bogen indeholder forskellige protokoller, hvor man kan finde ud af hvor fysisk stærk en cykelrytter man er.
Det gøres ved at finde en rytters FTP (Functional Threshold Power).
FTP svarer til hvilken watt du vil kunne holde i 1 time.

Sammenlign dig med de bedste

Når først du kender dette tal, så kan du sammenligne dig med andre, og i bogen er der en fin kategorisering, hvor du kan plotte dig selv ind.
For at have dine værdier, så kan du lave en test i de forskelleige kategorier og dividere testresultatet med din vægt, så har du de tal du skal bruge for at se hvordan du kan sammenligne dig med andre.

BEMÆRK: Er du triatlet vil du sansynligvis placere dig dårligere i de korte intervaller i modsætning til en cykelrytter.

Oversigten er sjov til at teste sit niveau i forhold til andre, og til at få en fornemmelse af hvor stærke de bedste er.
Så kommer du hjem fra en en vellykket watt test og overvejer at skippe jobbet, for at satse 100% på at køre på cykel, så tjek lidt overstående oversigt før du taler med chefen!

Happy training!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.