Wael Adlouni- Fra Lyngby Storcenter i 90erne til Ironman World Championship

Tilbage i 1996 var det de færreste der vidste hvad triathlon var.
Endnu færre dyrkede triahtlon. På mange måneder var det en meget andet sport end vi kender i dag.
Der er sket utrolig meget de sidste små 25 år. En af de få der har været med på hele rejsen er OOBer Wael Adlouni.

Selvom Wael nærmer sig de 50 og har været mange år i sporten, så lykkes det ham alligevel at få forbedringer i sine præstationer. Imponerende!

Jeg har interviewet Wael om hans tid i triathlon, hans mål og drømme og naturligvis hvilke gode erfaringer han har gjort sig, som vi andre kan lære af!

Wael, du har man været i triathlon tilpas mange år, så kan man ikke undgå at have mødt dig. Men for de som ikke kender dig, kan du så kort beskrive hvem du er?

Jeg er bygnings civilingeniør, gift og har 2 børn. en dreng på 17 år og en pige på 16 år. 

Jeg har tidligere  spillet fodbold hele mit liv til jeg ikke kunne mere i 1995 pga. Skader. Jeg var aldrig  den store tekniker,  men kunne løbe solen sort og var utrættelig. 

Hvornår begyndte du på triatlon og hvad fik dig i gang med sporten?

Jeg begyndte at dyrke triathlon i 1996/97. Jeg så en plakat i Lyngby storcenter omkring en triathlon stævne i Hillerød. Dengang anede jeg ikke hvad triathlon var.

Efter jeg ikke kunne spille fodbold mere, begyndte jeg at løbe 3 gange om ugen og det resulteret i at løbe københavns marathon, løb på 3.08.
Jeg kan huske, jeg syntes ikke at marathon var noget der tiltrak mig. Derfor var tristævnet i Hillerød var en mulighed.
Jeg kørte sølv distancen som bestod af 500 m svømning, 40 km cykling og 10 km løb. Siden det stævnet var jeg hooked.
Samme år kørte jeg Helsingør triathlon og Maribo triathlon. Jeg blev fascineret af de hurtige drenge dengang som Morten Fenger, Allan Månsson, Peter Sandvang. 

1997 Rejste jeg til Sydney, Australien og boede i et år ifm. mit studie. Dernede var triathlon en kæmpe sport. Der fik jeg trænet en del men fik ikke kørt nogle stævner.  

I 1998 meldte jeg mig ind i KTK86, og der startede min rejse som jeg ikke kunne stoppe siden. 

Hvad er dine bedste triathlonoplevelser til dato?

Den bedste oplevelse var Nice Ironman 2013.
Jeg fik gennemført min første perfekte Ironman og fik kval til Hawaii. Svømmet, cyklet i bjergene og løb en marathon på 3.03 i kogende Nice. Alt spillede den dag, især energiindtagelse. De der kender mig ved jeg altid ender i lægeteltet efter alle mine langdistance stævner. 

I Nice fik jeg knækket koden og kom igennem uden at mærke de mindste, og det har fungeret siden.

Jeg har kendt dig i over 15 år. Du er en af de få der faktisk bliver bedre og bedre selvom du ligesom os andre også bliver ældre.
Hvordan kan det være du er lykkes med at fortsætte udviklingen?

Hvad ville dit bedste råd være til de som er midt i 40’erne eller starten af 50erne og overvejer at gå i gang med triathlon?

Triathlonsporten består af mange elementer.
For en nørd som mig,er der en enorm potentiale i at udvikle sig uden at være den stor talent. Det kræver målrette kontinuerlig træning. men træning skal kunne passe ind i hverdagen, arbejde, familie og venner. her er jeg nødt til at overdrage ansvaret til min mange års ven Aleksandar. 

Forbedringer i formen og i præstationen selvom man bliver ældre, kommer fra den balance..

Jeg træner kun hvis træningspasset giver mening. alle junk km er skåret væk.

LÆS HER om hvordan OOB bygger din form op!

 Derudover erfaringen og mental styrke blev større med alderen. jeg føler at jeg kender min krop meget godt så jeg kan presse den de ekstra procenter.


Mit bedste råd for dem i min alder der ønsker at komme i gang med triathlonsporten er nyde træning. Brug tid og penge på det der virker.(gennemprøvet ting af god kvalitet).
Opsæt et overskuelig mål med træning og resultater. Sørg for at der er balance mellem træning og alt andet omkring jer. Det vigtigste i dine forberedelser er kontinuitet og vær realistisk omkring dine mål, muligheder og ambitioner!

Coronavirussen har jo ændret sæsonen en smule. Hvad var din oprindelige plan og hvad er den nu?

Mit mål er at Kvalle til Hawaii i 2022 til min 50 års fødselsdag. Så planen er at køre en halv ironman i 2020, en ironman kvalstævne efterår 2021 og træne mod mit hovedmål Hawaii 2022. Bliver vi skånet for flere ændringer i år, så er min plan at køre en halv ironman i slutning af året. Fortsætter Corona med at påvirke os, så kører jeg den for mig selv i Roskilde.

Rigtig god træning!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.