OM BAGGRUNDEN FOR OOB METHOD

I OOB Coaching arbejder vi trænere ud fra samme metode: OOB method.

I 2001 begyndte jeg at dyrke triatlon.
I starten gjorde jeg det for oplevelserne, senere blev mit fokus resultaterne.

Da jeg begyndte at dyrke triatlon, var internet ikke, hvad det er i dag, og ofte var det svært at få gode råd til eller retningslinjer for, hvordan man greb sin træning an.

Kort fortalt, brugte jeg en del tid på trial and error i forbindelse med min egen træning. Særligt i perioden 2005-2007 gjorde jeg mig erfaringer og fik mulighed for at tilegne mig viden, som senere er blevet noget af det fundament, som rådene og træningen, vi leverer i OOB Coaching, bygger på.

Stor mængde er ikke garanti for store resultater

I 2005 kørte jeg min anden ironman på 8 timer og 43 minutter, hvilket dengang var ganske unormalt! I dag har sporten, og resultaterne, heldigvis udviklet sig i kraft af, at der er mere vidensdeling, samt at flere talentfulde atleter er begyndt at dyrke triatlon. Der er ganske enkelt kommet mange flere triatleter til.

Det resultat fik mig til at tro, at jeg kunne være med blandt de 10 bedste ved de store ironman-stævner,  og jeg begyndte at planlægge min træning efter det.

Mit resultat på 8 timer og 43 minutter blev grundlagt på 11-13 timers ugentlig træning. Min daværede logik sagde mig, at hvis jeg fordoblede den mængde og trænede som en professional, så ville resultaterne komme. Jeg hyrede en udenlandsk træner, som kunne bekræfte min logik. Der skulle nu helt andre boller på suppen!

Jeg knoklede afsted og kørte året efter dårligere resultater. Faktisk gik det så skidt, at jeg røg i overtræning; ikke den type overtræning, mange henviser til som overtræning, hvor en-to uger kan få en tilbage på ret køl, men jeg bruge otte måneder på at kunne finde tilbage til mit oprindelige niveau.

I den periode besluttede jeg mig for at udvikle en træningsmetode, da jeg ikke ville gennemgå de frustrationer, som jeg havde i den periode, igen.

Vigtige pointer

Jeg fandt hurtigt frem til principper, som skulle være omdrejningspunkt for min træning:

  1. Træningen skulle tilpasses til mit liv, da jeg både oplevede lav motivation og dårligere resultater, da jeg søgte at tilpasse mit liv til min træning.
  2. Jeg skulle kunne måle og hele tiden vide, om jeg fik løbende forbedringer i træningen, så jeg bedre kunne kontrollere træningsprocessen.
  3. Individualitet blev nøgleordet. Reglen om individualitet er ofte meget overset i træning, men den var, baseret på mine egne erfaringer, den vigtigste.

Reglen om individualitet

Det vigtigste i al performance træning er, at træningen er tilpasset den enkelte.

Min daværende udenlandske træner var en dygtig træning ift. viden om træning, men han respekterede ikke individualitet.

Reglen om individualitet betyder, at to personer ikke responderer identisk på samme stress.
Eksempelvis kommer to personer, der følger samme træningsprogram, ikke til at kunne præstere lige godt.

Samtidig er det ikke sikkert, at alle kan holde til at træne 15+ timer per uge, og der er ej heller nogen garanti for, at de 15+ timers ugentlig træning giver resultater.
Det vigtigste er i stedet at forstå, hvad den enkelte kan respondere optimalt på. Her menes både ift mængde og intensitet samt sammensætningen af intensitet.

 

oob-coaching-ironman-world-championship-2013

Coaching af andre

I kraft med at jeg begyndte træne efter mine egne principper, begyndte min performance at blive bedre, og hvad der var endnu vigtigere for mig, var min kærlighed til min sport og livet generelt markant løftet.

Jeg konkurrerede som professional og begyndte at få henvendelser fra andre, som havde været, eller stadig var, i samme situation som jeg selv.

Her begyndte jeg at træne flere atleter, og det gik hverken værre eller bedre, end at nogle af dem begyndte at køre hurtigere end jeg selv. Samtidig viste metoden sig meget brugbar for alle atleter på forskellige niveauer.

At systematisere og organisere erfaringer og kombinere dem med andre træners erfaringer med atleter er min allerstørste passion, og derfor besluttede jeg i 2011 at dedikere mig til at træne atleter og stiftede derfor OOB Coaching.

Siden er vores trænerteam vokset, og vi nyder tillid fra mange aktive løbere, cykelryttere og triatleter.

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at vi skulle være i stand til at hjælpe så mange med at bryde personlige rekorder, få topplaceringer, vinde stævner, indfri personlige drømme og udvikle deres fysiske form til nye nvieaer. Det er i særdeleshed en fantastisk fornøjelse at få lov at være en del af; især fordi alle disse præstationer leveres af ganske “almindelige” motionister, der har besluttet sig for, at udfordre sig selv og de kombinere deres ambitioner med familie, job osv. Personligt finder jeg det meget inspirerende og beundringsværdigt!

Uanset atletens niveau er vores mål at levere en service, der gør atleten gladere, sundere og stærkere.

HAPPIER, HEALTHIER, STRONGER

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.