Mød nye OOB life coach Morten Rajczik

I sidste uge kunne vi fortælle om det nye tiltag i vores samarbejde med Endurance Sport.
I samme forbindelse bød vi velkommen til en ny træner i OOB life træner teamet, nemlig Morten Rajzik

Morten er cheftræner for Endurance Sport / OOB life Running.

Jeg har lavet et lille interview med Morten, så du kan lære den nye OOB coach at kende!

Først og fremmest “Velkommen” til OOB life teamet Morten.

Vi er meget glade for at have dig som OOB life coach.

Dernæst “Tak” for at stille op til dette lille interview så de nuværende og kommende OOBere kan lære dig lidt at kende!

Du har jo dyrket løb og triatlon i mange år. Ja faktisk har du jo også trænet med os i OOB life i lang tid før du blev træner.

Kan du kort fortælle lidt om din baggrund som aktiv atlet?

Ja det kan jeg sagtens, jeg har jo som mange andre drenge spillet fodbold og troet at dette skulle blive til den helt store karriere. Det gik dog ikke helt sådan, og som 19 årig skiftede jeg sport og blev styrkeløfter, hvor man konkurrerer i bænkpres, squat og dødløft. Dette gjorde jeg i 2 år med nogle rigtig fine resultater bag mig.

Mens jeg stadig var styrkeløfter blev jeg udfordret til at lave en halv Ironman. Som ung og dum sagde jeg at dette kunne jeg sagtens gennemføre med blot 3 måneders træning bag mig. Og sådan startede hele mit tri eventyr. 

Ud over selv at være aktiv, så har du været træner i flere år.
Hvad er det ved trænergerningen der motiverer dig?

Trænergerningen står mig meget nær. Den dag jeg besluttede for at stoppe til fodbold, var jeg fast besluttet på at hjælpe andre unge kommende talenter til at nå igennem nåleøjet.

Jeg vil være den hjælp, som jeg selv følte at jeg til tider manglede, som en ung knægt med store drømme. 

Og så til det helt konkret. Hvad er din baggrund for at være træner? 

Jamen jeg har jo forsøgt at gøre det til mit livsværk. Så efter gymnasiet tog jeg uddannelse som personlig træner i mit sabbatår. Herefter tog jeg en professionsbachelor i ernæring og sundhed, hvor jeg i mit bachelorprojekt skrev om carbo loading, ernærings race strategi og vejledning af marathonløbere. Efter endt bachelor læste jeg en kandidat i Idræt og sundhed med speciale i konkurrence og eliteidræt.

Sideløbende med uddannelse og efter endt uddannelse, har jeg har haft et selvstændigt personlig træningsfirma. Her har jeg blandt andet igennem flere år både har vejledt og trænet flere løbere op til halvmaraton og maraton distance.

Dette kommer nu til at indgå under OOB Life. 

Du har gennem de sidste måneder blevet oplært i OOB life metoden og OOB life appen. Hvorfor har du haft lyst til at blive en del af OOB life? 

Ja faktisk startede min OOB Life oplæring jo ikke bare for et par måneder siden. Jeg havde jo faktisk fornøjelsen af at være i praktik ved i OOB Life for 4 år siden under min bachelor uddannelse. Her oplevede jeg den store passion der var omkring OOB’s Atleter. Det var blot er en af de mange grunde til at jeg ønsker at blive en del af OOB life.

Jeg føler at vi deler mange af de samme værdier, hvor specielt den stærke og ærlige kommunikation står mig nært med mine egne udøvere. Derudover føler jeg jo at OOB Life mestre at levere resultater og holde balance i udøvernes liv. Dette en fantastisk ting at kunne mestre som træner.Ud over at være OOB life coach, så arbejder du også i Endurance Sport.
Netop vi og Endurance Sport har lavet et lyt løbekoncept, hvor du er cheftræner. Kan du fortælle lidt om det?

Ja det kan jeg sagtens. Dybest set vil vi gerne kombinere det bedste for 2 verdener. Den gode personlige tilrettelagte træning fra OOB Life, sammen med som et socialt stærkt netværk, hvor man kan møde ligesindede som gennemgår den samme proces som dig selv.

Derudover håber vi at kunne gøre træningen endnu bedre, ved f.eks. at kunne opfange ting som tekniske fejl i den fysiske træning og samtidig sikre at folk altid har noget godt udstyr til træning og når de stiller til konkurrence.

 

Ud over at træne andre, så har jeg jo selv fornøjelsen af at træne dig. Jeg ved du går en god sæson i møde.
Hvad er dine egne mål i år og hvad forventninger har du til 2020 sæsonen?

Først og fremmest vil jeg rigtig gerne til New Zealand og kører VM i Ironman 70.3, Så det bliver der lagt nogle kræfter i. Men derudover har jeg to andre store mål. Du er jo overbevist om at jeg kan komme under 35 min på 10 kilometer. Og sidst men ikke mindst vil jeg som Cheftræner for OOB Life / Endurance Sport Running rigtig gerne vise et godt resultat til Copenhagen Marathon.

Velkommen teamet Morten!

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.