Jeanette Hejli Sørensen – balancen fra halv til hel ironman

Jeanette Hejli Sørensen er en af de OOBere, som i 2019 virkelig havde flot fremgang og gode oplevelser til de stævner hun deltog i.

Ud over at være triatlet, så er Jeanette mor, har en kærest, et udfordrende arbejde og mange af de forpligtelser de fleste af os kan nikke genkende til.

Triathlon er en sport hvor nogle ikke altid lykkes med at holde en fornuftig balance mellem hverdagens gøremål.
Jeg har taget en snak med Jeanette om hvordan hun for den ligning til at gå op i en højere enhed, og også om hendes rejse på vej mod hendes første ironman!

Tak for at tage tid fra træningen til at blive interviewet til OOB life bloggen.
Kan jeg bede dig ganske kort fortælle lidt om hvem du er, når du ikke er i træningstøjet :)?

Jeg hedder Jeanette, er 35 år gammel og bor i Frederikssund med min kæreste Jan, Isabella på 16 og Carl på 4. Jeg arbejder som afdelingsleder hos Novo Nordisk, hvor jeg har arbejdet i 10 år.
Jeg forsøger at holde min arbejdsuge på 37 timer, MEN afhængig af projekter, produktionsudfordringer og rejser varierer det dog en del.
Jeg har dyrket tri i de sidste 5 år, og før det havde jeg spillet fodbold i 20 år.
Det var et specielt skifte fra en holdsport til en meget individuel sport, men det var helt sikkert det rigtige for mig at gøre i forhold til at skabe en fleksibel hverdag, som jeg havde brug – og stadig har! 🙂
Jeg meldte mig hurtigt ind i en triathlon-klub, da jeg flyttede fra fyn til sjælland for at blive en del af et fællesskab trods at have valgt en individuel sportsgren. I dag træner jeg med fantastiske klubkammerater i Frederikssund Triathlon og jeg sætter stor pris på sammenholdet og den hjælp og sparring som de erfarne deler ud af.

Du dyrker triathlon. Det kan jo være en ret tidskrævende sport. Hvorfor er det lige triathlon der tænder dig?
Og hvad er det i triathlon der motivere dig til at udfordre dig selv på den måde i en relativ travl hverdag?

Jeg synes tid er noget man skal sætte pris på så længe man har den – uanset om det er tid med familie, venner, arbejde eller træning! Jeg forsøger altid at gøre mig umage for at prioritere min tid, og ikke mindst er jeg meget bevidst om at bruge min tid på ting der gør mig glad samt at omgås mennesker der giver mig energi. Jeg har et stort behov for personlig udvikling både privat og på arbejde, og deraf kommer det også, at jeg har et stort behov for alenetid, hvor jeg lader mine batterier op, evaluerer en arbejdsdag og får frisk luft til hovedet. Jeg ved at jeg også overfor de mennesker der er omkring mig er en meget bedre udgave af mig selv, når jeg har prioriteret min træning – derfor ser jeg det sjældent kun som en egoistisk prioritering når jeg hopper på cyklen eller i løbeskoene.
Det der gør at triathlon aldrig bliver kedeligt er at 2 dage aldrig er ens. Forudsætningerne er altid forskellige og jeg kan altid udvikle mig og sætte mig et nyt og større mål – kun ved at konkurrere imod mig selv. Jeg kan godt lide at nørde lidt, så et mål for mig kan både være en PR, eksperimenter med diverse setup i T1/T2, men det kan også “bare” være at lære min cykel så godt at kende at jeg altid selv kan reparere den (det arbejder jeg stadig på at lære 😉 ) Det er fantastisk motiverende og sjovt! Derudover kan jeg godt lide afvekslingen som triathlon helt naturligt giver i form af forskellige sportsgrene. Sammenlignet med det at løbe på en fodboldbane 5 dage om ugen giver det sig selv at tri aldrig bliver kedeligt – jeg har i hvert fald ikke oplevet det endnu!

Hvad var egentlig årsagen til at du begyndte at træne med os i OOB life?

Et par af mine faste træningskammerater var begyndt at træne hos OOB, og jeg synes det lød meget inspirerende og mest af alt overskueligt og let tilgængeligt.
Jeg startede med Aleksandar som træner i foråret 2019. Jeg havde haft en lang periode, hvor jeg synes niveauet var status quo og jeg kunne godt bruge noget ny inspiration og ikke mindst struktur i min træning.
Grundet tidspres var jeg tidligere tilbøjelig til at træne 110% på hvert træningspas fordi jeg tænkte jeg kunne tidsoptimere og på den måde få mest muligt ud af min træning! Det ved jeg nu var dumt, for jeg havde ikke en eneste sæson uden overbelastningsskader som springerknæ, fibersprængninger og skinnebensbetændelse.
Jeg er blevet meget positivt overrasket over hvor meget jeg har kunnet rykke mig allerede formmæssigt blot ved at få struktur på min træning i stedet for at skrue op for timetallet.Jeg har stor tillid til at der er gode tanker og erfaring bag mit træningsprogram, og det er en stor hjælp at jeg ikke skal tænke så meget over det – JUST DO IT.

2019 har budt på en masse gode stævner for dig.
Hvad er din bedste stævneoplevelse?

TAK, 2019 har været et spændende og lærerigt år for mig. Min bedste stævneoplevelse var da jeg slog PR med hele 16 minutter til IM70.3 i Helsingør i juni. Til trods for en dag med flere udfordringer både før og under race kom jeg igennem med en tid på 5:09, hvilket jeg er meget tilfreds med.

Det at have et stort mål eller at have haft en super fed oplevelse til et stævne, kan være svært helt at få familien til at forstå.
Gør du noget for at involvere din familie i din træning eller hvordan holder den balance?

Heldigvis har min kæreste også dyrket en del tri. Han har stor forståelse for min passion for sporten og jeg har stor opbakning til både træning og stævner.
Familie og venner er ofte med ude og heppe, hvilket jeg tror alle kan nikke genkendende til giver de sidste 5% på en stævnedag. Jeg har af og til Carl på 4 med i løbejoggeren og derudover er vi ofte i weekenden alle mand afsted i svømmehallen, hvor der både er tid til rutsjebaneræs, kolbøtter og træning. Jeg prøver at snuppe en del træningspas på hometrainer om vinteren enten før familien vågner eller når de er gået i seng, så det ikke går ud over vores tid sammen. I sommerhalvåret tager jeg også gerne cyklen til arbejde. Ofte er det børnene man naturligt først tager hensyn til men det at prioritere voksen-kvalitetstid er ikke altid nemt. For os er kvalitetstid f.eks. når vi får den mindste passet og vi kan cykle en lang tur sammen. Vi sætter heldigvis alle stor pris på aktive ferier. I 2020 er der indtil nu booket 2 skiferier.
En tur til La Santa og en sommerferie i de østrigske alper, så kombinationen af afslapning, hygge og muligheden for at være aktiv er heldigvis et must 🙂

Om en måneds tid skriver vi 2020. Hvad mål har du sat dig for det kommende år?

Jeg har aldrig før lavet den fulde distance, men i 2020 skal det altså være! Jeg er tilmeldt IM CPH til august. Mit mål med IM er at få en god oplevelse og mærke hvad min krop siger til en så tidskrævende og fysisk udfordrende konkurrence. Jeg har aldrig løbet 42 km, så jeg er ret sikker på at løbet bliver min største udfordring, men det må tiden vise.
Jeg har igen tilmeldt mig 70.3 i Helsingør, og her er drømmen og målet at se om jeg kan klemme mig ned i SUB-5!

Hvis du skulle anbefale OOB life til en ven, hvad hvad vil du fremhæve ved OOB life, som du tror andre vil kunne få glæde af?

Inspiration, kreativitet og fornyelse i træningen. Træningen tilpasses den enkeltes behov og ambition. Der bliver ikke set skævt til én fordi man bare er motionist med fuldtidsjob og andre ting i kalenderen end træning. Trænings-toolet er let tilgængeligt og den hyppige dialog med træneren er altafgørende for motivationen. Aleksandar fanger lynhurtigt hvis jeg ikke er oplagt eller hvis arbejde har stjålet al min tid. Der er tæt dialog for at sikre at manglende træning ikke skyldes manglende motivation eller skader. Derudover bliver ræningsplanen bliver hurtigt justeret til, så jeg ikke føler jeg halser bagefter men er tilbage og kan følge mit træningsprogram igen.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
Aleksandar
Aleksandar Sørensen-Markovic er stifter og ejer af OOB life. Aleksandar er tidligere professionel triatlet og har top 10 resultater i internationale Ironman stævner bag sig. Han har de seneste 8 år trænet mange hundrede personer, fra nybegyndere til elite atleter.